EXCLUSIV/ Poliţist penalizat la leafă cu 25%, după ce şi-a riscat viaţa la revoluţie şi la mineriadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Neculai Isache spune că a văzut multe în viaţa sa, dar că se întâmplă acum depăşeşte orice imaginaţie. Bărbatul a fost pe baricade la Revoluţia din 1989 şi la Mineriada din 1991.

După două decenii de muncă în Poliţie, preşedintele filialei Neamţ a Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC ), Neculai Isache luptă într-o nouă revoltă: cea împotriva sistemului actual.

Ultima veste care a umplut paharul a primit-o vineri, la Predeal, când a participat la întâlnirea anuală a a Federaţiei Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor. Acolo, ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, i-a anunţat că salariile vor scădea cu 25% pe o perioadă de şase luni. „Eu am un salariu de 1.700 de lei şi nu spun de câte ori am cumpărat din banii mei consumabile pentru birou, atât eu cât şi colegii mei. Birourile acelea nu aveau nicio dotare", spune poliţistul.

Fiul lui s-a născut la Revoluţie

Evenimentele din decembrie 1989 l-au prins tot la Braşov. „Eram la acea vreme sectorist în cartierul Schei. Pe 28 decembrie, soţia mea a născut un băiat, pe care l-am botezat Victor, de la victorie. Din păcate nu am putut fi alături de soţia mea în acele moment şi nici măcar nu am putut să o duc la spital. Am avut noroc cu o familie de prieteni care mi-au dus soţia la Maternitate. Şi acum păstrez legătura cu ei, după 20 de ani. Nu o să uit niciodată cum el şi alţi revoluţionari ne aduceau mâncare, printre gloanţe, la sediul Poliţiei", spune Neculai Isache.

A prins şi mineriada

După Revoluţie, agentul şef a plecat acasă, în Neamţ. Nici acolo nu a avut linişte fiindcă a fost trimis la Mineriada din 1991, din Bucureşti. A scăpat teafăr. Acum, după 20 de ani de muncă, sindicalistul luptă pentru drepturile sale, dar se revoltă, în linişte. „Nu voi mai face ore suplimentare şi nu mai aduc nimic la birou. Am adus destule şi având în vedere prin câte am trecut, ceea ce se întâmplă acum este deja prea mult pentru mine", spune agentul şef Neculai Isache.

CITEŞTE ŞI:

Reducerile salariale ar putea să ne lase fără poliţişti
Pe 31 mai, poliţiştii din ţară vor protesta la birou
Vasile Blaga: "Toată lumea are şofer. Ne-am boierit"
Vasile Blaga: „Veniturile poliţiştilor se vor reduce cu 25 % doar pe 6 luni"!?

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite