Cel mai luxos complex rezidenţial din Poiană, abandonat de constructor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Complexul de lux Silver Mountain din Poiana Braşov Foto: Adevărul
Complexul de lux Silver Mountain din Poiana Braşov Foto: Adevărul

În anul 2009, Concefa a devenit antreprenor general la proiectul Silver Mountain din Poiana Braşov, al omului de afaceri Dan Fischer, cu o valoare estimată de circa 300 milioane de euro. Pierderile din proiect, care anul trecut s-au cifrat la câteva zeci de milioane de lei, au adus Concefa aproape de faliment.

Compania Concefa a decis să rezilieze contractual cu dezvoltatorul imobiliar, după ce săptămâna trecută a cerut şi deschiderea procedurii generale de insolvenţă, cu intenţia de reorganizare a activităţii.

Compania a reziliat contractul pentru luxosul complex rezidenţial, întrucât cheltuielile cu finisajele, dar şi materialele ce trebuiau achiziţionate din străinătate ar fi majorat valoarea totală cu mult peste estimările prevăzute în documentele iniţiale, după cum informează bzb.ro.

Citeşte aici mai multe despre preţurile „de lux“ ale locuinţelor din complex

„Pierderea rezultată din exploatare a fost generată de cheltuielile ridicate cu amortizarea - ce depăşesc şase milioane de lei - concomitent cu efectele negative cauzate de utilizarea echipamentelor de producţie la jumătate din capacitate. Totodată, au fost înregistrate pierderi în cazul proiectului Silver Mountain, întrucât rezilierea contractului cu investitorii de la INR Management Real Estate a generat penalităţi în valoare de 4,85 milioane de lei. Acestor dificultăţi li se adaugă factorul sezonier, execuţia lucrărilor în actualul sezon rece fiind imposibil“, a explicat conducerea companiei într-un comunicat citat de bzb.ro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite