Titularizare 2011. Cea mai mică notă obţinută de candidaţi este 1,50 UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Din cei 781 de candidaţi înscrişi la examenul de titularizare din Braşov, 192 au spus „pas" când au trebuit să se prezinte la examen. Unii dintre cei care s-au prezentat au părăsit sala de examinare, speriaţi de greutatea subiectelor.

UPDATE Ora 18.30 Nota maximă obţinută la examenul de titularizare, la Braşov este 9,80 şi a fost obţinută la examenul de geografie, iar nora minimă este de 1,50, la examenul de consiliere psihopedagogică.

Din cei 287 de candidaţi care au susţinut examenul de titularizare la Colegiul tehnic „Transilvania“, 83 dintre ei au obţinut note mai mici de 5,00 (28,92%); 118 au luat note între 5,00 şi 6,99 (41,17 %); iar 86 dintre ei au primit note peste 7,00 (29,7%). La centrul de examinare Colegiul tehnic „Transilvania“ cea mai mică notă a fost de 1,50 şi a fost obţinută la examenul de consiliere psihopedagogică, iar cea mai mare notă, 9,45, a fost obţinută de un candidată la exameneul de educatoare.

„Am dat acest examen pentru prima dată. Aş fi vrut să mă reprofilez şi să obţin un post de consilier şcolar. Din păcate, timpul scurt pe care l-am avut la dispoziţie pentru a învăţa a fost scurt şi asta s-a reflectat în nota de 4,20“, a declarat Florin, de 22 de ani.

La cel de-al doilea centru de examinare de la Braşov, la Şcoala Generală nr. 5, s-au obţinut următoarele rezultate: 56 de candidaţi au obţinut note între 2,00 şi 4,99 (26%); 85 dintre ei au primit note între 5,00 şi 6,99 (38%); iar 80 dintre candidaţi au reuşit să ia note între 7,00 şi 9,80 (36%). Astfel, nota maximă obţinută la examenul de titularizare, de la Braşov, a fost 9,80, la examenul de georgrafie.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ), rezultatele examenului de titularizare vor fi afişate în două ore la centrele de examinare Colegiul tehnic „Transilvania şi Şcoala Generală nr. 5. De altfel, profesorii pot afla ce notă au luat şi accesând site-ul edu.ro, AICI.

Big Brother la examenul de titularizare

84 de profesori dintre cei 589 care s-au prezentat la examenul de titularizare au părăsit sala de examen după ce au văzut subiectele, considerând că acestea sunt prea dificile pentru ei. Niciun candidat nu a avut curajul să copieze.

Majoritatea candidaţilor care au părăsit sălile de examen după ce au văzut subiectele candidau pentru posturi de învăţători şi educatori. Dascălii care au preferat să lase foaia goală vor trebui să dea o declaraţie care să ateste renunţarea la examenul de titularizare.

Candidaţii din Braşov se luptă pentru a obţine una dintre cele 11 catedre titularizabile, dintre care 7 sunt pentru limba germană. Numărul catedreleor este foarte mic în comparaţie cu 38 de posturi, anul trecut şi 350 în urmă cu doi ani.

Candidaţii care vor să intre în învăţământ vor avea la dispoziţie şi câteva sute de posturi de suplinitori şi fracţii de normă, ce pot fi combinate pentru a realiza o normă întreagă.

Calendarul examenului

Rezultatele examenului de titularizare vor fi afişate în 18 iulie, urmând ca listele finale, de după contestaţii să fie afişate în 21 iulie.

În perioada 22-25 iulie va avea loc repartizarea în şedinţă publică, la nivel de centru de concurs sau unitate de învăţământ, a candidaţilor care au obţinut cel puţin nota 7.00, pe posturile didactice sau catedrele vacante titularizabile.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite