Grevă prin rotaţie, la Spitalul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii şi personalul auxiliar de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Braşov au protestat prin rotaţie, în faţa secţiei de „Urgenţe".

CITEŞTE ŞI:

Sindicatele arădene au început lupta pentru drepturile lor

UPDATE Angajaţii de la Spitalul „Sf. Ioan": „Jos Guvernul democrat, c-aţi făcut din ţară praf!" (VIDEO)

Ne solidarizăm tuturor protestatarilor din Braşov şi din ţară, împotriva măsurilor de austeritate ale guvernului. Medicii şi personalul auxiliar protestează pentru a nu le fi scăzut salariul cu 25%. Am blocat activitatea timp de o oră, dar asta nu a afectat bolnavii", a spus Lenke Balint, lider sindical TESA, Braşov. 

image

„Înarmaţi" cu pancarte inscripţionate cu sloganul „Jos Guvernul!", medicii, asistenţii şi infirmierele au protestat împotriva măsurilor de austeritate impuse de Guvernul României. Cei mai mulţi angajaţi ai Spitalului Judeţean se plâng de imposibilitatea de a trăi cu un salariu de 600 de lei, în condiţiile în care fac naveta la Braşov şi mai au şi facturi de plătit.

Este imposibil să trăim cu un salariu de mizerie. Existenţa noastră este terminată. Eu, de exemplu, dau numai pe ratele la bănci şi pe facturi, 1000 de lei pe lună. Nu ştiu dacă se rezolvă ceva prin acest protest, pentru că zarurile au fost deja aruncate", a spus Mariana Gheorghe, asistent medical principal la Spitalul Judeţean.

image

Reprezentanţii sindicatelor spun că actul medical nu a fost afectat de protestul sanitarilor si că personalul a ieşit la protest prin rotaţie. Urgenţele au avut, totuşi, întâietate.  

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite