Siguranţă redusă la Penitenciarul Codlea, ca urmare a grevei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

80% dintre sindicaliştii Penitenciarului Codlea nu lucrează astăzi, în semn de protest faţă de măsurile de austeritate luate de Guvern în urma cărora salariile le vor fi reduse cu 25%.

CITEŞTE ŞI:

Pensionarii au luat cu asalt intrarea în Prefectura Braşov

„Grevă de catifea“, la Braşov

Dintre cei 186 de membri ai sindicatului, doar 40 lucrează. Astfel, pe perioada grevei vor înceta activităţile de escortare a deţinuţilor la punctele de lucru, cele de prezentare la instanţele de judecată - cu excepţia deţinuţilor arestaţi preventiv, transferurile pentru executarea pedepsei, activităţile educative, culturale şi sportive cu deţinuţii, intervenţia şi consilierea psihologică planificată, activităţile de grup cu deţinuţii, activităţile din sectorul economico-administrativ şi activitatea la sectorul Organizarea Muncii. La instanţe vor fi prezentaţi astăzi 27 de arestaţi preventiv.

De asemenea, astăzi este redus şi programul de vizite şi cumpărături la patru ore pe zi, de la 13.00 la 17.00.

Funcţionează normal doar paza penitenciarului, supravegherea deţinuţilor pe secţii şi asigurarea utilităţilor de minimă necesitate.

Sindicatul Măgura Codlea nu a lipsit la nicio acţiune de protest a bugetarilor din ultima perioadă, fiind prezenţi inclusiv la pichetarea sediului Guvernului României din data de 14 mai şi la mitingul din 19 mai.

CITEŞTE ŞI:

Examenul de Bacalaureat se desfăşoară în condiţii normale

Consiliul Judeţean în grevă, Primăria şi Prefectura, nu

La Penitenciarul Codlea sunt încarceraţi circa 600 de deţinuţi. Avem până acum 11,000 de ore suplimtentare doar cei din acest penitenciar. Orele acestea nu sunt compensate în nici un fel, nici material, nici cu alte zile libere. Statul de e dator vândut. Noi dacă pierdem 25% din salariu nu avem cum să îi completăm din altă parte. Noi nu avem voie prin contract să dezvoltăm nici o altă activitate prin care să putem compensa finaciar şi salariile sunt de 900 de lei pentru un debutant şi 1.500 de lei pentru cineva cu vechime", spune Alexandru Gherghina, lider sindical Măgura Codlea.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite