Braşov: Şedinţă fulger după balul cu etnobotanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii au fost externaţi din spital, foto: ADS
Elevii au fost externaţi din spital, foto: ADS

Cei trei elevi de la „Nicolae Titulescu" vor avea nota scăzută la purtare şi vor fi mutaţi disciplinar într-o altă clasă. Elevii participaseră  de două ori la o informare organizată de poliţişti, în cadrul căreia li s-a explicat pericolul acestor droguri.

CITEŞTE ŞI: Bal cu etnobotanice la Colegiul „Nicolae Titulescu" (UPDATE)

Scandalul de la Colegiul „Nicolae Titulescu" a început acum trei zile, la balul bobocilor. Atunci, trei elevi cu vâste cuprinse între 14 şi 16 ani au făcut chetă ca să îşi cumpere produse etnobotanice. Au pus 10 lei fiecare şi au cumpărat, din zona Hidromecanica, un drog numit bonzai. Printre efectele acestuia se numără relaxarea sistemul nervos, stăriele euforice şi creşterea nevoilor sexuale.

Imediat după ce au luat substanţa, tinerii au început să se simtă rău şi au fost duşi la spital. Medicii au reuşit să îi salveze. La acelaşi bal al bobocilor, un al patrulea elev a venit băut criţă. Potrivit conducerii colegiului, cei patru elevi sunt printre cei mai buni şi provin din familii de intelectuali.

Şedinţă cu uşile închise

Conducerea Colegiului „Nicolae Titulescu" a demarat imediat o anchetă, iar în această dimineaţă, la liceu s-a organizat o şedinţă fulger la care au participat elevii implicaţi, părinţii acestora şi psihologul şcolii. Copiii au recunoscut că au consumat droguri, dar nici ei şi nici părinţii nu au vrut să facă declaraţii publice. Întreaga şedinţă s-a ţinut cu uşile închise.

La final, s-au decis şi sancţiunile care le vor fi aplicate elevilor care s-au drogat. Aceştia au scăpat, totuşi, de exmatriculare. „Am hotărât că elevii vor avea nota scăzută la purtare, vor fi mutaţi disciplinar într-o clasă paralelă şi vor face muncă în folosul comunităţii şcolare. Părinţii au fost de acord cu aceste sancţiuni", a declarat Constantin Horneţ, directorul Colegiului „Nicolae Titulescu".

Inspectoratul Şcolar va face o anchetă proprie în acest caz şi va decide  dacă sancţinunile date de conducerea şcolii sunt suficiente sau dacă se vor lua măsuri suplimentare.

Fără etnobotanice, la Braşov

Primăria vrea să interzică definitiv comercializarea de produse etnobotanice la Braşov, începând cu 15 noiembrie. De la această dată magazinelor de profil nu le va mai fi prelungită autorizaţia de funcţionare. Doar săptămâna trecută alţi trei tineri au ajuns la spital, după ce au consumat droguri uşoare. 

Uite demisia, nu e demisia

Scandalul etnobotanicelor nu este singurul de la Colegiul „Nicolae Titulescu". La mijlocul lunii octombrie, o elevă a fost pălmuită, în şcoală, de un tânăr de 22 de ani beat criţă. Inspectoratul Şcolar a demarat o anchetă, dar directorul de la „Nicolae Titulescu", Constantin Horneţ şi-a dat demisia înainte de aflarea rezultatelor. Inspectoratul a refuzat însă, să i-o acorde.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite