Primele jachete cu airbag, pentru motociclişti, în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pasionatii de motoare au avut ocazia sa vada pe viu cum actioneaza sistemul de protectie oferit de jachetele MotoAir, singurele jachete cu airbag din Romania. In cadrul evenimentului auto moto din parcarea Baneasa Shopping City, Sorin AXA a coordonat acrobatiile echipei Stunt Team.

Pentru a-i avertiza pe motociclisti asupra pericolelor la care se expun, Sorin a simulat un accident, in timpul caruia airbag-ul vestei Moto Air s-a umflat, atenuand socul cazaturii.

„Jachetele MotoAir cresc în mod real gradul de protecţie în cazul unei căzături, care poate fi periculoasă şi dureroasă, după cum am simţit pe propria-mi piele, şi la fel ca mine, multi alţi pasionaţi de motociclism. În jumătate de secundă jacheta se umflă şi protejează coloana, pieptul şi gâtul, de obicei cele mai afectate în cazul unei căzături", a spus Sorin AXA, stunt rider profesionist.

Tehnologia jachetelor cu airbag permite ca în momentul în care un motociclist este aruncat din şa, airbag-ul să fie umflat automat şi instantaneu (0.2 - 0.5 secunde). O armură de extra-protecţie este creată astfel, iar riscul leziunilor la nivelul coloanei vertebrale, pieptului, rinichilor, gâtului şi celorlalte organe interne este redus semnificativ. Jachetele combină cel mai înalt nivel al performanţei şi tehnologiei în ceea ce priveşte siguranţa oferită motocicliştilor, cu cel mai recent design al gecilor pentru motociclism.

CITEŞTE ŞI:

Şoferul ucigaş de la Zărneşti a dormit o noapte în pădure

Mort sau în scaun cu rotile – „verdictul“ pentru unul dintre motocicliştii spulberaţi de taxi

Eficienţa sistemului airbag din jachetele MOTOAIR a fost testată pentru timp de umflare şi impact de către Intertek ETL Entela, liderul de piaţă al sistemelor airbag pentru automobile. Entela testează în mod curent sistemele airbag Ford, GM, Chrysler şi Honda. Rezistenţa, durabilitatea şi comportamentul în condiţii reale de drum au fost testate şi analizate cu ajutorul înregistrărilor de mare viteză la Centrul pentru Analiză Avansată a Produselor (Center for Advanced Product Evaluation - CAPE) în California, USA.

Jachetele cu airbag MotoAir pot fi achiziţionate online de pe www.motoair.ro sau de la dealerii autorizaţi din Bucureşti şi din ţară: United Motors, Motto şi Moto Louis.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite