Braşov: O bătrână de 88 de ani a fost jefuită în propria casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeia a fost păcălită de o tânără, care a reuşit să intre în casă sub pretextul că îi face cadou produse pentru curăţat bucătăria.

Viorica Jecan spune că a fost acostată în faţa uşii de la intrare.

„Mi-a spus că reprezintă un hipermarket şi că distribuie, gratuit, pentru pensionari, produse chimice de curăţat. În bucătărie, a scos toate lucrurile din plasă, le-a pus pe masă şi a închis uşa. Apoi, a început să îmi explice întrebuinţările fiecărui produs. După o jumătate de oră a vorbit cu cineva la telefon şi mi-a spus că era mama ei. Apoi, m-a pus să îi aduc o coală de hârtie, să treacă produsele, după care m-a pus să o semnez, fiindcă a zis că trebuie să facă şi ea dovada la magazin unde a lăsat produsele. Nu am vrut şi ea s-a enervat. A pus toate produsele în plasă şi a plecat", povesteşte Viorica Jecan.

După plecarea tinerei, femeia nu a observat nimic suspect. Abia când un vecin a venit la ea să schimbe nişte bani şi-a dat seama că a fost jefuită.. „Am deschis barul, unde ţineam banii şi când m-am uitat, cei 5.000 de lei nu mai erau. Mi-a rămas doar biletul pe care am notat economiile făcute lunar, în ultimul an. Strânsesem bani ca rudele mele să aibă cu ce să mă înmormânteze. Am mers la poliţie, a venit un criminalist, a luat amprente şi sper să îmi recuperez banii", spune bătrâna.

Poliţiştii recomandă prudenţă

Cazul Veronicăi Jecan nu este singular la Braşov. Poliţiştii atrag atenţia vârstnicilor să fie precauţi, fiindcă sunt mai uşor de păcălit. „În primul rând îi sfătuim să nu deschidă uşa persoanelor necunsocute, indiferent de pretextul invocat", a explicat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisarul şef Liviu Naghi.

Citeşte şi: "EXCLUSIV: Furt de 160.000 de lei din banii pensionarilor bârlădeni"

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite