BÂRLAD: Furt de 160.000 de lei din banii pensionarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două foste angajate la Casa de Ajutor Reciproc Bârlad sunt acuzate de procurori că au „buzunărit" de 55 de ori instituţia.

Anişoara Bejan (56 de ani) şi Corina Damian (31 de ani) contractau împrumuturi în numele unor persoane fictive sau decedate. Anchetatorii susţin că cele două angajate de la CARP Bârlad au fost foarte „ocupate" în perioada august 2005 - decembrie 2006. Ele ocupau funcţiile de contabil, respectiv casier şi au obţinut împreună 55 de împrumuturi fie pe numele unor persoane fictive, fie decedate. Parafele finale pentru acordarea împrumuturilor, care nu aveau să fie restituite vreodată, erau puse de alţi doi funcţionari, depre care procurorii spun că nu bănuiau că este ceva necurat la mijloc. Din rechizitoriu reiese că Anişoara Bejan şi-a însuşit în acest fel 146.701 de lei, iar Corina Damian, 12.140 de lei.

Trei ani de cercetări

Procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad le-au trebuit trei ani din 2007, când au primit primele sesizări, ca să finalizeze dosarul şi să le trimită pe cele două foste angajate de la CARP în judecată. Oamenii legii au reuşit să recupereze o parte din sumă, adică 62.000 de lei de la Anişoara Bejan, în vreme ce Corina Damian a plătit integral prejudiciul. Au mai rămas de recuperat aproape 84.000 de lei, sumă pentru care procurorii au pus sechestru pe casa Anişoarei Bejan. Clădirea este însă evaluată la mai puţin de 25.000 de lei, astfel încât este puţin probabil să se acopere paguba prin vânzarea acesteia.

image

„Noi nu am încercat deloc să acoperim faptele penale ale unor foşti sau actuali angajaţi ai acestei unităţi", ne-a spus Nicolae Mihai, preşedintele CARP Bârlad.

Citește ce a declarat una din învinuite pentru „Adevărul de Seară" în:

image
Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite