Hăituiţi de „poliţia concediilor medicale“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii braşoveni s-au trezit cu amenzi grase pentru nereguli la acordarea concediilor medicale. Majoritatea medicilor sunt revoltaţi de noua lege, pe care o consideră aberantă, şi spun că le este efectiv teamă să mai scrie concedii medicale.

CITEŞTE ŞI:

Braşov: Şapte medici, amendaţi de Poliţia concediilor medicale

Câte 10 medici şi câte 10 asiguraţi sunt controlaţi zilnic de „poliţia concediilor medicale", pentru depistarea neregulilor din sistem. În ultima săptămână, opt medici braşoveni s-au trezit cu amenzi usturătoare, pentru deficienţe la acordarea concediile.

S-au constatat neconcordanţe între diagnosticul de pe concediul medical şi cel trecut în registrul de consultaţii, inexistenţa adeverinţei de la angajator, inexistenţa declaraţiei asiguratului vizavi de domiciliul la care poate fi găsit şi date eronate de acordare a concediului sau neconsemnarea certificatului medical în registre şi fişe", a declarat Elemer Wusinczky.

Medicii, sub teroare

Medicii braşoveni spun că  legea este aberantă şi că au ajuns să se teamă  să mai acorde concedii medicale.

Aceste controale sunt de formă, nu de fond. Eu am primit amendă pentru că am uitat să trec un număr într-un registru. Astfel de omisiuni sunt inerente, iar legea este aberantă. Contractul este unul de sclavie şi am ajuns să ne temem să ne mai facem treaba. Mă apropii de pensie şi niciodată nu mi-a fost teamă de controale, însă în condiţiile actuale stăm cu sabia deasupra capului. Ne e teamă că rămânem fără loc de muncă", a declarat sub protecţia anonimatului, unul dintre medicii amendaţi de reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Braşov.

Amendă  contestată

Un alt medic amendat este hotărât să conteste amenda în instanţă. „Avem de completat zeci de formulare, fişe şi reţete. Primesc 28 de pacienţi pe zi şi am aproximativ un sfert de oră la dispoziţie pentru fiecare dintre ei. Pun ghips, scot ghips, consult. E clar că intervin şi erori. Se poate greşi un cod sau o cifră. Dar nu este normal ca pentru aşa ceva să plătim amenzi de mii de lei. Eu nu voi plăti amenda, ci o voi contesta în instanţă. Dacă era vorba despre concedii ilegale, acestea ar fi fost anulate, dar nu a fost anulat niciun concediu medical care poartă parafa mea", a declarat Aurel Cintirigă, medic ortoped la Policlinica Spitalului Judeţean Braşov.

Controalele efectuate de reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate vor continua şi în zilele următoare. În judeţul Braşov profesează peste 1100 de medici.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite