Braşov: Şapte medici, amendaţi de Poliţia concediilor medicale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Braşov au verificat activitatea medicală în ceea ce priveşte completarea certificatelor pentru acordarea concediilor medicale la 31 de cabinete medicale, pentru a vedea dacă respectă prevederile legale.

Şapte medici au primit amenzi de 5.000 de lei, iar unul a primit 1.000 de lei. Preşedintele CJAS Braşov, Elemer Wusinczky, a precizat că s-au dat aceste amenzi pentru certificate care nu corespund modului de întocmire. Acesta a mai precizat că din cei opt medici amendaţi, unul a contestat amenda, însă contestaţia i-a fost respinsă şi va trebui să o plătească. Conducerea CJAS a declarat că verificări vor fi făcute zilnic de acum încolo, fie la cererea unui angajator, fie la autosesizarea Casei de Asigurări de Sănătate.

Şi controalele făcute la domiciliu s-au efectuat tot numai in iniţiativa instituţiei, de aceea au participat numai inspectorii CASJ, nu şi reprezentanţii angajatorilor, nici cei ai Poliţiei. „Controalele printre angajaţi nu le-am făcut la solicitarea angajatorului, ci din datele raportate de medicii de familie am selectat, pentru început, şase persoane aflate în concediu medical. Din cei şase, unul singur nu a fost găsit la domiciliul pe care-l anunţase. În aceste condiţii, i s-a lăsat o adresă, prin care e înştiinţat de acest fapt. Dacă nu e bolnav cu adevărat, i se va suspenda dreptul la indemnizaţia de concediu", a declarat Wusinczky pentru radio brasov. Angajatul care nu a fost găsit la domiciliu provine din sectorul privat.

La Braşov, potrivit lui Şerban Mircescu, preşedinte al Asociaţiei Medicilor de Familie Braşov, medicii urmează să se întâlnească săptămâna viitoare într-o şedinţă pentru a discuta aceste aspecte. Nu se pune însă problema ca medicii de aici să nu mai elibereze concedii medicale, deocamdată. „Nu am fost înştiinţaţi cu privire la controale, că ar fi abuzive sau nu. Însă, în opinia mea, aceste controale ar trebui să corecteze nişte atitudini, nu să dea amenzi mari pentru câteva greşeli. Până la urmă, acele amenzi pot însemna chiar venitul medicului de familie pe o anumită perioadă de timp”, spune medicul Şerban Mircescu, citat de bzb.ro.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite