UPDATE DN1, blocat de protestatari nemulţumiţi de „decesul“ Spitalului Codlea (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de codeleni au blocat DN1 protestând astfel faţă de decizia Ministerului Sănătăţii de a închide Spitalul Municipal Codlea.

UPDATE,ORA 15.30 Codlenii sunt nemulţumiţi că nu mai pot beneficia de servicii medicale şi că spitalul lor a fost „ucis" de Ministerul Sănătăţii.
„Vrem o protecţie socială în ţara asta. Un spital bine dotat aşa cum era al nostrum nu trebuia să fie închis. Noi nu cedăm spitalul, avem mare nevoie de spitalul ăsta. Nu cedăm până când nu reuşim să convingem autorităţile că trebuie să redeschidă spitalul"
, a declarat Gheorghe Costan, locuitor al oraşului Codlea.

Protestatarii spun că au ajuns la capătul răbdării şi de aceea au ales să blocheze traficul. Atunci când forţele de ordine au intervenit pentru a debloca drumul naţional, codlenii i-au îmbrâncit, încercând să spargă zidul de jandarmi. „Noi până acum am protestat paşnic, dar ne-a ajuns cuţitul la os, Suntem dezamăgiţi de ce se întâmplă în această ţară. Acum ne retragem, dar sperăm că am dat un semnal de alarmă. Am fost bruscaţi pentru că am ieşit să ne exprimăm nemulţumirea. Vom continua protestele, iar săptămâna viitoare va fi una incendiară pentru că reprezentantul nostru, primarul, pur şi simplu ne-a uitat", a declarat Erwin Albu, consilier local Codlea.

Erwin Albu, organizatorul protestelor de la Codlea va fi amendat, pentru că a blocat DN1

image

ORA 14.20 Erwin Albu, iniţiatorul protestului, ar putea primi o amendă penală pentru că a blocat drumul naţional.

ORA 14.00 Se circulă normal pe DN 1, numă că cei de la Poliţia Rutieră au sugerat participanţilor la trafic să aleagă rutele ocolitoare. Erwin Albu, iniţioatorul protestelor va fi tras la răspundere pentru că a blocat DN 1. „Gestul acesta a fost unul disperat. Toate cele zece proteste organizate până acum nu au fost luate în seamă. Noi cerem un drept normal, un drept la asistanţă medicală. Politicienilor vreau să le transmit că toţi suntem dezamăgiţi şi că nu putem crede în această reformă care aduce numai haos“, a declarat consilierul local din Codlea.

image

Erwin Albu promite că protestele din Codlea vor continua şi săptămâna viitoare. „Săptămâna viitoare vom avea o săptămână incendiară pentru că toate demersurile noastre au fost ignorate“, a mai spus consilierul.

ORA 13.50 Codlenii trebuie să se retragă pentru că au autorizaţie de protest doar până la ora 14.00.

image

ORA 13.30 Protestatarii se îndreaptă acum spre Primăria Codlea. „Nu ne lăsăm, nu ne lăsăm. Astăzi am demonstrat că ne-a ajuins cuţitul la os şi că e inuman ce se întâmplă“, au strigat codlenii.

image

ORA 13.20 Îmbrânceli între protestatari şi forţele de ordine. Protestatarii codleni care au blocat DN 1 au fost blocaţi de jandarmi să mai înainteze spre Sibiu. Pentru că au ajuns la capătul răbdării, codlenii încearcă să spargă zidul de jandarmi. 

„Vom bloca drumul naţional pentru că este ultima şansă să ne facem auziţi. Închiderea spitalului este o încălcare a drepturilor omului“, a declarat Erwin Albu, consilier local Codlea.

image

FOTO Codlenii au făcut priveghiul Spitalului Municipal „ucis" de Ministerul Sănătăţii

Tot astăzi şi din acelaşi motiv protestează şi săcelenii. UPDATE Protest spontan în faţa Spitalului din Săcele GALERIE FOTO

ORA 12.30 Înarmaţi cu un sicriu, o cruce şi coroane, codlenii înaintea pe Drumul Naţional 1, care duce spre Braşov.

image

Codlenii sunt nemulţumiţi că nu mai pot beneficia de servicii medicale şi că spitalul lor a fost „ucis“ de Ministerul Sănătăţii.

Poliţia a deviat traficul pe rute ocolitoare, însă protestatarii înaintează şi amentinţă că vor bloca accesul autoturismelor.

Personalul redistribuit va lucra gratis, în spitale

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite