FOTO Codlenii au făcut priveghiul Spitalului Municipal „ucis“ de Ministerul Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 100 de codleni au protestat, aseară, într-un mod inedit. Cu lumânări şi flori în mână, aceştia s-au strâns în faţa Spitalului Municipal din Codlea şi „au cântat Prohodul“.

Spitalul Municipal Codlea este unul din cele trei unităţi din Braşov care au fost închise de la începutul lunii. În ciuda nenumăratelor proteste pe care medicii şi localnicii din Codlea le-au organizat pentru menţinerea spitalului, unitatea lor „a murit". Spitalul din Codlea nu mai are finanţare din 1 aprilie, iar cele aproape 100 de cadre medicale au fost redistribuite.

Personalul redistribuit va lucra gratis, în spitale

image
image

De la priveghi nu au lipsit sicriul şi crucea „defunctului". Codlenii au scris pe crucea din lemn anul în care unitatea lor spitalicească a fost înfiinţată, 1980 şi data de 1 aprilie 2011, când acesta a pierit. „Spitalul este vital pentru codleni. Ministerul Sănătăţii a ucis acestă unitate, însă noi continuăm protestele şi sperăm într-o reînviere a acestuia", a declarat Erwin Albu, consilier local din Codlea.

image
image

Protestele codlenilor vor continua atât în această seară, cât şi mâine, începând cu ora 20.00. În plus, sâmbătă, de la ora 12.00, protestatarii se vor aduna din nou în Promenada din Codlea, pentru a-şi exprima nemulţumirile faţă de decizia Ministerului Sănătăţii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite