Braşov: Construcţia noului Municipal, un vis spulberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Până în vara lui 2010, Braşovul va dispune de un stadion la standardele UEFA", aşa suna promisiunea făcută de autorităţi în luna martie a anului 2008. Deşi mai sunt doar câteva luni până în vară, fosta bază sportivă este o ruină, iar lucrările au fost oprite din cauza lipsei unui investitor.

Citeşte şi:

„Electroputere“, stadionul pe care s-au lansat zeci de internaţionali, în paragină

Noua arenă ar trebui construită în locul vechiului stadion „Municipal" din cartierul Bartolomeu, finanţarea proiectului urmând a fi asigurată de Municipalitate şi de firmele omului de afaceri Ioan Neculaie. Cu o capacitate de circa 25.000 de locuri, acoperite în totalitate, stadionul urma să dispună de instalaţie de nocturnă, sisteme de drenaj şi încălzire a suprafaţei de joc, cabinete medicale şi de recuperare, spaţii comerciale şi o parcare de aproximativ 4.000 de locuri.

Conform planului iniţial, investiţia urma să se deruleze în trei etape. În prima dintre ele era programată dezafectarea vechiului stadion şi pregătirea amplasamentului pentru noua bază sportivă. Apoi se va trece la amenajarea efectivă a noii arene, a tribunelor şi vestiarelor.

Un investitor minune ar salva situaţia

Deşi în martie 2008, la iniţierea proiectului, Ioan Neculaie a declarat că dezafectarea va dura numai trei luni, „pentru că acolo sunt peste 250.000 de metri cubi de pământ care va trebui cărat şi dislocat", în momentul de faţă se lucrează tot la procesul de dezafectare.

Construcţia noii „bijuterii sportive europene" era programată să debuteze în luna iunie a anului 2008, însă, în prezent, după aproape doi ani de la iniţierea proiectului, s-a finalizat doar demolarea vechii arene.

În prezent s-a terminat doar faza de demolare a vechii arene. Încă nu s-a găsit niciun investitor care să acopere aceste cheltuieli, iar Primăria Braşov are alte priorităţi. Municipalitatea a contribuit doar cu terenul, iar sponsorii trebuie să se ocupe de construcţia noului stadion. S-au purtat discuţii cu cei de la FC Braşov, dar nici ei nu pot acoperi aceste cheltuieli", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Ultimul meci a avut loc în 1991

Stadionul Municipal a fost ridicat în a doua jumătate a anilor '70, la construcţia sa participând toate întreprinderile braşovene, după sistemul heirupist comunist. Ultimul meci de fotbal jucat pe municipalul braşovean a fost, în 1991, un amical România - SUA, pe care echipa noastră l-a pierdut cu 0-2 şi la care au asistat 5.000 de spectatori.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite