Braşov: Coada disperării, în ploaie, la două grade Celsius FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ciuda vremii urâte, încă de la primele ore ale dimineţii, peste 600 de şomeri au aşteptat răbdători ca să ajungă faţă în faţă cu angajatorii.

Peste 1.000 de joburi au fost puse la bătaie la Bursa Generală a Locurilor de Muncă de la Casa Armatei. Cele mai multe dintre ele au fost dedicate persoanelor cu studii medii. Doar 245 de job-uri au fost oferite absolvenţilor de studii superioare.

image

Cele mai multe posturi au fost pentru ingineri, medici generalişti, translatori limba germană, traineri, lectori, specialişti IT, programatori, economişti, etc. În schimb, absolvenţii de studii medii au avut de ales între joburile de agent de vânzări, bucătar, barman, cameristă, casier, contabil, şofer, sudor, electrician, ospătari, funcţionar administrativ etc.

Citeşte şi:  Botoşani: Şomerii s-au călcat în picioare pentru un loc de muncă. Până şi Fătfrumos s-a interesat de un job

După calculele noastre, peste 1.200 de persoane, aflate în căutarea unui locde muncă ar trebui să se prezinte la acest eveniment. Vom continua seria de evenimente, pentru creşterea gradului de ocupare a locurilor de muncă din judeţul Braşov", a declarat Sandor Mihaly Romer Ambrus, directorul AJOFM Braşov.

image

 Oamenii vor să muncească

Nu numai şomerii au avut şansa să participe la bursă, ci şi persoanele care doresc să-şi schimbe locul de muncă.

Am lucrat 30 de ani în Rulmentul, ca rectificator. Acum lucrez la o şcoală din Braşov, ca îngrijitoare. Am venit să văd dacă am şanse să găsesc un post în meseria mea", a spus, Georgeta Toader, 51 de ani, îngrijitor.

Mulţi dintre cei veniţi la bursă spun că ar lucra oriunde. „Mă interesează un post de ospătar sau orice mi-ar aduce un venit. De luni întregi stau acasă şi nimeni nu pricepe că vreau să muncesc orice", ne-a spus Ionuţ Banu, 25 de ani, şomer.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite