Braşov: Au început înscrierile la Bacalaureat. Vezi aici locurile libere din licee!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 5000 de elevi se pot înscrie astăzi la sesiunea de vară a examenului de maturitate. Începând de astăzi şi până în 27 mai atât liceenii din promoţia curentă, cât şi cei din seriile anterioare au şansa să se înscrie la Bac.

Prima probă, privind evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare în limba română va avea loc în perioada 6-8 iunie şi va fi urmată de cea a competenţelor de comunicare în limba maternă, în perioada 8-10 iunie.

4.860 de locuri, disponibile în liceele braşovene

Candidaţii vor trebuie să demonstreze că ştiu să utilizeze computerul, la proba de competenţe digitale, în perioada 13-17 iunie. În perioada 20-23 iunie, elevii vor trebui să demonstreze că ştiu să comunice bine într-o limbă de circulaţie internaţională, la proba C.

VEZI AICI BROŞURA ADMITERII ÎN CLASA A IX-A

Avem 5.231 de potenţiali absolvenţi de liceu, la Braşov, însă nu toţi se vor înscrie. Unii nu vor vrea să se înscrie la Bacalaureat, alţii nu vor termina cu bine anul şcolar. În orice caz, la această sesiune au şanse să participe şi elevii din seriile anterioare", a spus Dorel Agache, şeful Inspectoratului Şcolar General (IŞJ) Braşov.

Şanse în sesiunea a doua

Absolvenţii de clasa a XII-a vor trece prin emoţiile examenelor scrise în perioada 27 iunie - 1 iulie. Probele vor fi de limba şi literatura română, limba şi literatura maternă, proba obligatorie a profilului şi proba la alegere a profilului şi specializării.

CONSULTĂ AICI CALENDARUL ADMITERII 2011

Rezultatele parţiale vor fi afişate în data de 3 iulie, iar candidaţii nemulţumiţi de note vor putea depune contestaţii în 4 iulie. În perioada 5-7 iulie lucrările nemulţumiţilor vor fi reevaluate, iar în data de 8 iulie vor fi afişate rezultatele finale.

Elevii care nu se vor putea înscrie în prima sesiune, mai au o şansă la cea din toamnă. Înscrierile vor avea loc în peroada 11-15 iulie, iar rezultatele finale ale sesiunii vor fi afişate în data de 7 septembrie.

Anul trecut, rata de promovabilitate a Bacalaureatului, la Braşov, a fost de 62,8%“,   Dorel Agache, şeful IŞJ

image

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite