4.860 de locuri, disponibile în liceele braşovene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până mâine, în toate şcolile se va distribui, gratuit, broşura care conţine toate informaţiile privind admiterea la liceu.

Pentru anul şcolar 2011-2012, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov a prevăzut 4.860  de locuri în clasele a IX-a, cu 415 mai multe decât în anul anterior. În ceea ce priveşte specializările, anul acesta, cele mai multe locuri, 2.490, sunt pentru profilul tehnologic, 2.100, pentru cel teoretic, iar 270 pentru specializările vocaţionale.

„Numărul absolvenţilor din acest an este mai mare decât cel din 2010. Broşura de admitere se distribuie gratuit în unităţile de învăţământ", ne-a declarat Dorel Agache, şeful Inspectoratului Şcolar Braşov.

Până mâine, broşura cu informaţiile legate de admitere va trebui transmisă în unităţile de învăţămînt gimnazial. Tot până în 5 mai, inspectoratul şcolar trebuie să transmită în şcoli lista centrelor de înscriere, precum şi a şcolilor arondate fiecărui centru. În unităţile de învăţământ va fi afişat graficul şedinţelor de completare a opţiunilor de către absolvenţii clasei a VIII-a şi părinţii acestora.

Şedinţe de instruire


Din 9 mai şi până în 13 iunie, se vor organiza şedinţe de instruire cu părinţii şi elevii pentru prezentarea procedurilor de admitere şi a planului de şcolarizare. După această dată, elevii vor susţine evaluările naţionale.

Elevii de clasa a VIII-a vor da testul la limba română în 20 iunie, în 21 iunie pe cel la limba maternă, iar în 22 iunie testul la matematică. Rezultatele finale se afişează pe 27 iunie. Prima etapă a admiterii va avea loc pe 12 iulie, când se va realiza repartizarea computerizată a absolvenţilor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite