Aşa arată autorul celui mai mare furt din istoria Braşovului UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Lingurar (35 de ani), administratorul firmei din Petroşani care a prejudiciat Flavus Investiţii cu 2.600 de tone de fier vechi, a fost arestat pentru 29 de zile, de judecătorii Curţii de Apel Braşov.  

Află AICI cum s-a produs furtul record de pe fosta platformă Tractorul Braşov

Daniel Lingurar, bărbatul acuzat că a furat 2.675 de tone de fier vechi de pe fosta platformă Tractorul, a fost arestat, ieri, de judecătorii Curţii de Apel Braşov. Magistraţii au judecat recursul formulat de procurori după ce Tribunalul a decis, în primă instanţă, ca inculpatul să fie cercetat în libertate. Daniel Lingurar a venit la Curtea de Apel liber, însoţit de doi avocaţi. A plecat în schimb încătuşat. El este acuzat de evaziune fiscală, fals în declaraţii şi participaţie improprie la furt calificat.

Inculpatul, grav bolnav?

Daniel Lingurar (35 de ani) şi apărătorii săi au încercat să-i lămurească pe judecători că anchetatorii nu au probe temeinice la dosar, din care să rezulte vinovăţia lui Lingurar. „Cum vine şi spune patronul de la Flavus Investiţii că i s-au furat atâtea tone de fier când mă monitoriza zilnic?", a spus Daniel Lingurar.

Mai mult, avocaţii bărbatului susţin că nu există niciun indiciu din care să rezulte că societăţii SC Flavus Investiţii i s-au furat cele 2.600 de tone de fier vechi. La finalul pledoariilor, avocaţii au solicitat instanţei să îl lase pe Lingurar în stare de libertate cu obligarea de a nu părăsi ţara, motivând că deşi are antecedente penale, bărbatul a avut în ultimii ani un comportament onest.

În plus, avocaţii au mai susţinut că la dosar există acte medicale din care reiese că lui Lingurar i s-a implantat un stent şi bărbatul suferă de grave afecţiuni circulatorii şi are probleme cu inima.

Lingurar este recidivist

Reprezentantul Ministerului Public a solicitat, în schimb, arestarea lui pe considerentul că Daniel Lingurar reprezintă un pericol social, mai ales că este recidivist. În 2004, ca urmare a unei contopiri a pedepselor, Lingurar s-a ales cu o condamnare definitivă de cinci ani închisoare, pentru mai multe infracţiuni de înşelăciune.

Mai mult, în 2010, Daniel Lingurar a fost trimis în judecată pentru dare de mită, după ce a încercat să mituiască un poliţist de la Transporturi cu suma de 5.000 de lei, pentru a nu audia nişte martori în dosarul în care a fost arestat ieri.

A furat 2.600 de tone de fier

Daniel Lingurar este acuzat că, în perioada mai-octombrie 2010, a sustras de pe fosta platformă Tractorul 2.675 de tone de fier vechi, echivalentul a 330 de camioane, efectuând 240 de transporturi la Remat Braşov. Prejudiciul cauzat Flavus Investiţii se ridică la 1,8 milioane de lei. Pentru că Lingurar nu a plătit impozitul pe venit cu stopaj la sursă şi statul a fost fraudat cu suma de 442.000 de lei.

Reprezentaţii companiei Flavus Investiţii SRL şi-au exprimat, azi, punctul de vedere cu privire la cele petrecute pe fosta platformă Tractorul Braşov.

Susţinem eforturile poliţiei Braşov în soluţionarea furtului de deşeuri feroase şi neferoase de pe platforma Tractorul şi suntem încrezători în rezolvarea cazului. Menţionăm şi faptul că Flavus Investiţii SRL a încetat colaborarea cu compania hunedoreană, angajată în 2009 pentru preluarea deşeurilor feroase rezultate din dezafectarea instalaţiilor.  În urma furtului societatea noastră a fost păgubită cu peste 1,8 milioane lei", se arată într-un comunicat de presă trimis de reprezentanţii Flavus Investiţii SRL.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite