A furat 2 600 de tone de fier vechi de la Tractorul Braşov UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tun Prejudiciul creat firmei Flavus Investiţii, proprietarul platformei, este de 1,8 milioane de lei. Hoţul este chiar administratorul firmei care s-a angajat faţă de SC Flavus Investiţii SRL, să goleseacă platforma de deşeurile feroase şi neferoase.

SC Flavus Investiţii SRL, deţinătoarea fostei platforme industriale, a încheiat cu o firmă din Petroşani un contract de prestări servicii pentru dezmembrarea platformei Tractorul. Firma ar fi trebuit să valorifice deşeurile feroase şi neferoase, iar banii ar fi trebuit să ajungă în contul lui Flavus Investiţii. Numai că administratorul firmei, Daniel Lingurar, de 35 de ani, din Petroşani, a băgat 1,8 milioane de lei în propriul în buzunar.

Conform poliţiştilor, bărbatul a acţionat în perioada mai-octombrie 2010, când a efectuat 240 de transporturi la un centru de colectare, unde, în numele lui şi a 26 de angajaţi ai societăţii, care habar nu aveau ce se întâmplă, a vândut peste două mii de tone de fier.

Expertiza contabilă efectuată în cauză a arătat că inculpatul L.D. a sustras 2.675.280 de kilograme, echivalentul a 330 de camioane, deşeuri feroase şi neferoase, pe care le-a transportat la un centru de colectare a materialelor reciclabile, cu ajutorul camioanelor conduse de angajaţii acestui centru de colectare din Braşov, prejudiciul cauzat SC Flavus Investiţii fiind de 1.831.767 de lei. Întrucât aceste cantităţi au fost declarate ca fiind provenite din gospodăria proprie, inculpatul s-a sustras la plata impozitului pe venit cu stopaj la sursa în sumă de 442.000 de lei", a spus şeful Poliţiei TF Braşov, comisarul şef Ioan Trocaru.

Metoda de lucru

Ca să poată sustrage atâta fier vechi şi să încaseze şi bani, administratorul a mituit un angajat de la Flavus Investiţii pentru ca în schimb el să poată ieşi cu camioanele încărcate cu fier pe poarta societăţii. Bărbatul avea „ajutoare" şi la centrul de colectare, oameni de încredere care îi primeau fierul vechi.
Ancheta a scos la iveală faptul că inculpatul i-a propus numitului S.N., angajat al Flavus Investiţii, persoană care se ocupa de cântărirea fierului vechi de pe platformă, ca în schimbul unor sume de bani, unele camioane cu fier vechi să poată ieşi pe poarta societăţii fără a fi înregistrate. Pentru a nu trezi suspiciuni, erau totuşi urcate pe cântar, iar la poartă prezentau un aviz de însoţire din aceeaşi zi" se menţionează în dosarul de anchetă.

Cercetat şi pentru dare de mită

Lingurar Daniel a fost reţinut luni pentru 24 de ore şi a fost prezentat Tribunalul Braşov, cu propunere de arestare preventivă, sub acuzaţiile de evaziune fiscală, fals în declaraţie şi participaţie improprie la furt calificat. Judecătorii au respins propunerea şi au decis cercetarea lui în stare de libertate. Procurorii au făcut recurs, iar acesta urmează să se judece la Curtea de Apel.

Lingurar Daniel a încercat să scape de acest dosar şi anul trecut, când i-a oferit unui lucrător de la Poliţia TF suma de 5.000 de lei pentru a nu audia nişte martori. Poliţistul a refuzat şpaga.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite