Absurd. Chirie de senator: 100.000 de lei anual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei patru senatori din judeţul nostru ne costă 795.368 de lei pe an. „Adevărul de Seară" vă prezintă cheltuielile de lux ale parlamentarilor braşoveni. În timp ce oamenii de rând abia au ce pune pe masă, senatorii cheltuiesc sume mari pe chirii.

Mai citiţi şi:

Parlamentarii Prahovei se lăfăie pe bani publici

Topul cheltuielilor deputaţilor braşoveni

După ce v-am prezentat topul cheltuielilor deputaţilor braşoveni a venit rândul senatorilor „să arate ce pot". Patru senatori braşoveni ne reprezintă în Camera Superioară a Parlamentului: Titus Corlăţeanu (PSD), Ioan Ghişe (PNL), Marian Rasaliu şi Dumitru Staicu, din partea PDL. Pentru ei, statul a cheltuit, anul trecut, 795.368 de lei.

Fruntaş în topul cheltuielilor senatoriale este Marian Rasaliu. Indemnizaţia şi cheltuielile aferente perioadei martie 2009 - februarie 2010 însumează 213.1934 de lei în cazul senatorului PDL-ist, Marian Rasaliu. Doar cazarea parlamentarului costă statul peste 100.000 anual.

„Într-un clasament al cheltuielilor parlamentarilor, eu mă situez pe ultimele locuri. De exemplu, pentru cazarea în teritoriu, în numele meu nu s-a cheltuit nimic. Baremul de cazare în Bucureşti este acelaşi pentru toţi parlamentarii şi nu a fost opţiunea mea să stau la hotel. În momentul acesta chiar discutăm în plen despre chestiunea reducerii cheltuielilor", a explicat Rasaliu.

Întrebat cum se justifică, totuşi, cheltuirea sumelor respective, senatorul a răspuns promt: „Eu reprezint două colegii judeţene, ceea ce duce la cheltuieli mai mari decât unii dintre colegii mei. Este adevărat că există cheltuieli, şi mă refer la cele cu cazarea, care sunt prea mari şi care ar trebui reduse. Sunt de părere că multe dintre cheltuieli ar putea fi reduse până la jumătate. Eu nu am lipsit niciodată de la muncă, dar sunt colegi, chiar din Braşov, pe care nu i-am văzut la faţă cu lunile", spune acesta, dar fără să justifice cheltuielile personale.

Următorul în top este colegul de partid, senatorul Dumitru Staicu, ale cărui indemnizaţii şi cheltuieli însumate sunt de 197.125 de lei, pe un an. „Cu siguranţă vom fi solidari şi vom reduce acele cheltuieli care pot fi reduse. Vom reduce salariile şi alte cheltuieli, cu acelaşi procent cu care se vor vor reduce şi cheltuielile bugetarilor", a declarat Dumitru Staicu. Locul trei este al parlamentarului Ioan Ghişe, cu cheltuieli anule de 195.109 de lei, iar în coadă este Titus Corlăţean, cu cheltuieli în valoare de 189.200 de lei pe an.

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite