Topul cheltuielilor deputaţilor braşoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demnitarii beneficiază de cazare de lux, deplasări în străinătate, diurne babane, totul pe banii noştri. În timp ce guvernanţii propun reduceri salariale pentru bugetari, pensionari sau asistaţi social, pentru fiecare parlamentar braşovean se cheltuiesc mii de lei lunar.

CITEŞTE ŞI:

Absurd. Chirie de senator: 100.000 de lei anual

Dintre deputaţii braşoveni, fruntaş la cheltuieli este PDL-istul Florin Postolachi. În perioada aprilie 2009-martie 2010, 249.425 de lei au fost cheltuiţi pentru cazarea, deplasările, diurnele şi plata indemnizaţiei acestuia. Într-un an, peste 100.000 de lei au fost suportaţi de stat pentru ca parlamentarul să fie cazat în capitală.

Noi am cerut tot anul să se găsească o modalitate de cazare mai ieftină, indiferent că este vorba de un hotel mai ieftin sau de un apartament închiriat. Eu sunt dispus să mă mut într-o altă locaţie pentru reducerea cheltuielilor", a declarat Postolachi.

Vizită în China de 23.000 de lei

Nici cheltuielile cu deplasările în străinătate nu sunt de neglijat. O singură deplasare a deputatului, realizată în decembrie 2009, a scos de la bugetul de stat peste 23.000 de lei. „Am fost invitaţi de guvernul chinez , am participat la o întâlnire cu reprezentanţii guvernului şi cu cei din comisiile pentru drepturile omului. Bineînţeles că sunt de acord ca, în acest moment de criză, să se taie orice deplasare în străinătate, considerată costisitoare", a comentat deputatul. 

image

Locul al II lea îi revine deputatei UDMR Anna-Lili Farkas. În aceeaşi perioadă, indemnizaţiile acesteia şi cheltuielile însumează 206.079 de lei, conform cifrelor publicate pe site-ul parlamentului. Pe locul al III-lea se clasează Gheorghe Ialomiţeanu, deputat PDL, cu 200.813 lei. Şi în cazul lui Ialomiţeanu, cele mai mari cheltuieli sunt cele pentru cazare în Bucureşti.

image

Eu sunt pentru reducerea tuturor cheltuielilor Camerei Deputaţilor, mai ales dacă se va ajunge la concluzia că, în acest fel, nu ar mai trebui reduse deloc pensiile foarte mici. La începutul anului, noi am cerut reducerea cheltuielilor de cazare, pentru că ni s-au părut foarte mari şi ni s-a răspuns că se va încerca o renegociere cu hotelurile aflate în contract cu Camera Deputaţilor", a declarat Gheorghe Ialomiţeanu.

image

Nici cheltuielile anuale ale celorlalţi deputaţi braşoveni nu sunt cu mult mai mici decât cele ale colegilor aflaţi pe primele locuri. În perioada aprilie 2009-martie 2010, cheltuielile deputatului PNL-ist Mihai Donţu sunt de 200.813 lei, iar cele ale colegului său de partid, Gheorghe Gabor , de 191.260 de lei. 

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite