Exclusiv: Vezi aici ce s-a ales de una dintre cele mai prospere staţiuni pe care a pus mâna omul de afaceri Cătălin Chelu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câineni Băi a fost abandonată după revoluţie dar autorităţile locale încearcă timid dar sigur să o repună în circuitul turisticDeşi a rămas marcată pe hărţile turistice ca staţiune balneoclimaterică, localitatea Câineni Băi abia de acum încolo reintră în circuit. Soarta staţiunii n-a fost deloc una fericită, în timp.

Până în 1989, în staţiunea Câineni Băi veneau la tratament în special bărtânii, foşti membrii ai Cooperativelor Agricole de Producţie din zonele apropiate şi care se tratau de bolile căpătate în anii de muncă. Se spunea că nămolul de la Câineni Băi este mai bun decât cel de la Techirghiol, ba chiar şi decât cel de la Lacu Sărat.

image

REPORTAJ: Metode de salvat un mit: berzele albe, păsările care aduc copiii!

Staţiunea a încăput în anul 1994 pe mâna unor investitori între care şi deja celebrul Cătălin Chelu, care a achizţionat clădirile din zonă.

S-a apucat de reparat căsuţele şi atât.

Celălalt investitor, George Dobrică, un fiu al satului, a obţinut concesiunea lacului şi parte din parcul staţiunii, unde a ridicat o mică pensiune la care în 2010 au reînceput să vină turişti.

Pensiune nouă

"Anul acesta sperăm să creştem capacitatea de cazare de la 16 la 32 de locuri şi să finalizăm împreună cu investitorul cantina restaurant cu 50 de locuri. Cel mai important însă este de amintit faptul că am reuşit să asigurăm infrastructura. Şoseaua până în staţiune este excelentă, asfalată, fără gropi. De asemenea am dus furnizarea de apă potabilă până la amenajările din staţiune. Sperăm ca 2011 să ne aducă un profit frumuşel din această staţiune", ne-a declarat primarul comunei Vişani, Neagu Caraman.

Ceea ce a fost însă aici odată probabil nu va mai fi refăcut sau poate vor mai trece ani buni până când oamenii vor aprecia din nou nămolul terapeutic de aici.

"Am lucrat la Câineni Băi 11 ani. Era o bază de tratament care nu stătea deloc. Fie vară, fie iarnă, hotelul cămin era mereu plin, aveam 42 de camere mereu pline. Vara, toţi tinerii din zonă veneau cu bicicletele şi câte 10 kilometri ca să se bucure pe malul lacului. Ultimii turişti au venit la tratement în vechea staţiune în vara lui 1991, după care totul a devenit o ruină", ne-a declarat Alexa Dinu, pensionar, fost fizioterapist în staţiune.

Autorităţile locale sunt pline de optimism şi au şi de ce. Lacul Câineni are marele avantaj că nu a fost poluat.

"Va fi o statiune agroturistică. Anul acesta amenajăm o bază sportivă, cu terenuri de tenis, fotbal, handball. Vom avea condiţii pentru organizarea de tabere pentru elevi si cantonamente pentru sportivi. Totodată în aer liber vom amenaja o terasă şi o piscină", a ţinut să sublinize primarul Neagu Caraman.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite