Poliţist anchetat de DNA pentru că ar fi luat şpagă de 500 de euro pentru a muşamaliza un dosar de trafic de persoane, dezarmat şi pus la dispoziţia şefilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inspectorul principal Lilian Moise, din cadrul compartimentului "Urmăriţi" al Serviciului de Investigaţii Criminale - IPJ Brăila a fost trecut pe "linia moartă", astăzi, după ce DNA- Secţia Teritorială Galaţi a declanşat acţiunea penală împotriva sa pentru fapte de corupţie.

Potrivit comunicatului formulat de DNA Galaţi, poliţistul angajat în cadrul Departamentului "Urmăriţi" ar fi pretins şi primit suma de 500 de euro drept foloase necuvenite.

Vezi aici comunicatul Direcţiei Naţionale Anticorupţie

N-are drept de port armă

Fapta este din 2007, dar abia acum, procurorii anticorupţie au dispus măsura reţinerii poliţistului, iar instanţa a hotărât ca ofiţerul să fie cercetat în libertate, cu interdicţia de a părăsi ţara.

Măsura luată de IPJ: "Până la pronunţare, ofiţerul este pus la dispoziţie", susţin surse autorizate din Poliţie. În consecinţă, ofiţerul este "consemnat" la birou şi nu poartă armă.

Citeşte şi

Poliţist brăilean de la Judiciar, urmărit penal şi consemnat la domiciliu de DNA pentru corupţie: luare de mită şi abuz în serviciu!

"Procurorii din DNA- Serviciul Teritorial Galaţi efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii Moise Lilian, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor persoanelor săvârşită în realizarea scopului urmărit printr-o infracţiune de corupţie şi Buzatu Nicolae, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de dare de mită şi lipsire de libertate în mod illegal", se arată în comunicatul de presă al DNA.

În acelaşi document se mai arată că, "în cursul lunii august 2007, inculpatul Moise Lilian a primit cu titlu de mită suma de 500 euro de la inculpatul Buzatu Nicolae, în scopul de a nu lăsa să fie consemnat în declaraţia unei persoane faptul că aceasta este victima traficului de persoane săvârşit de nepotul inculpatului Buzatu Nicolae".

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite