VIDEO Campionul Bobotezei de la Brăila a venit din Belgia ca să participe la prinderea crucii aducătoare de noroc (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câştigător, pentru a noua oară, al confruntării din apele Dunării, temerarul campion spune că Dumnezeu l-a ajutat după ce a prins mult-râvnita Cruce. Mii de brăileni au participat la tradiţionalele manifestări de Bobotează, care au culminat cu mult-aşteptatul concurs pentru prinderea Crucii. Tone întregi de agheazmă au ajuns în casele concitadinilor. Din cei nouă tineri înscrişi, doar patru s-au încumetat să plonjeze în a

Brăila se numără printre puţinele oraşe dunărene în care, an de an, în sfânta zi a Bobotezei, cei mai neînfricaţi tineri sar aproape goi în fluviu şi înoată cot la cot, pentru a pune mâna pe mult-râvnitul trofeu, anume Crucea sfinţită de Arhiepiscopul Casian Crăciun, Ierarhul Dunării de Jos.

VEZI AICI GALERIA FOTO DE LA BOBOTEAZA DE ANUL ACESTA


Anul acesta, ca prin minune, soarele a strălucit peste bătrânul fluviu, iar temperatura apei a fost de două-trei grade Celsius. În anii trecuţi, militarii spărgeau gheaţa, ca să poată plonja în apă aspiranţii la titlul de campion.
Brăila este singurul mare oraş dunărean unde concurenţii înoată la zero grade Celsius, aproape goi, doar în slip, şi unde a fost înregistrat recordul absolut de victorii. Bogdan Vasiliu, un tânăr care, ani la rând, nu a avut de serviciu, şi care, mai nou, şi-a încercat norocul peste hotare, a câştigat concursul de Bobotează de nouă ori. Nimeni, niciodată, nu s-a putut lăuda cu astfel de rezultate.

UPDATE Campion pe punctul de a pleca din ţară, Bogdan a prins crucea Bobotezei pentru a noua oară consecutiv!

„Crucea Bobotezei m-a ajutat!"

Brăileanul a fost plecat în Belgia, ca să-şi caute de lucru, şi s-a întors în oraşul natal, să fie prezent la sărbătoarea Botezului Domnului. Întrebat dacă Sfânta Cruce l-a ajutat în vreun fel, ieri, Bogdan a spus fără şovăire: „M-a ajutat în toate!".
Sute de brăileni l-au luat, practic, pe sus, pe campionul Bobotezei, după ce şi-a adjudecat a noua victorie.

image


Înalt Prea Sfinţitul Casian al Dunării de Jos, primarul Brăilei, Aurel Simionescu, preşedintele CJ Gheorghe Bunea Stancu, fiecare în parte, i-a oferit câte un premiu campionului. Ierarhul Arhiepiscopiei Dunării de Jos i-a premiat, fără părtinire, pe toţi participanţii la concurs.
Câteva mii de brăileni au fost prezenţi la sărbătoarea Bobotezei, pe Faleza Dunării, unde Î.P.S. Casian Crăciun a sfinţit Agheama Mare şi a binecuvântat apele Dunării, rugând-se, totodată, pentru oropsitul popor român. Voci din mulţime îi implorau pe cei 11 preoţi din sobor să se roage şi pentru binele brăilenilor, pentru ca 2011 să fie, în sfârşit, un an mai bun. Să se roage ca, măcar acum, să ne recăpătăm locurile de muncă pierdute, dar şi demnitatea de oraş oraş dunărean prosper, odinioară cel mai mare port al României Mari.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite