Un brăilean a murit în accidentul aviatic de la Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toader Mircea s-a născut în comuna Măraşu, judeţul Brăila. Avea 58 de ani şi era aviator de aproape 40 de ani şi a zburat pe o mulţime de aparate, fiind cel mai experimentat instructor de zbor al şcolii Aerial Club din Galaţi.

Toader Mircea a murit astăzi în urma accidentului aviatic din judeţul Prahova. Pilotul a urmat cursurile liceului militar "Ştefan cel mare" la Câmpulung Moldovenesc, pe care l-a absolvit în anul 1972.


În acelaşi an a fost admis la Şcoala Militară de Ofiţeri de Aviaţie, pe care a absolvit-o trei ani mai târziu. Chiar înainte de absolvire i s-a propus să rămână instructor în cadrul şcolii.

Supravieţuitorul accidentului aviatic din Prahova se află în stare gravă la Spitalul Floreasca. Bărbatul are arsuri pe 80% din suprafaţa corpului


A fost repartizat la aerodromul de la Focşani, care se redeschidea în acea perioada. A pilotat multe tipuri de avioane atât cu elice cât şi cu reacţie, printre care Zlin 526 şi 726, L 29 dar cele mai dragi i-au fost Yak 18 (pe care a făcut foarte multă acrobaţie) si IAR 823.


Ioan Toader Mircea instruia elevi la clasa de avioane ultrauşoare şi a obţinut şi calitatea de inspector pe această clasă.


Avionul prăbuşit în judeţul Prahova era un F99 Rambo şi se afla la cel de-al doilea zbor. Accidentul s-a produs la circa 150-200 de metri de pista aerodromului din Șirna.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite