Supravieţuitorul accidentului aviatic din Prahova se află în stare gravă la Spitalul Floreasca. Bărbatul are arsuri pe 80% din suprafaţa corpului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoana rănită după ce avionul de mici dimensiuni în care se afla s-a prăbuşit în judeţul Prahova, a fost transportat de urgenţă la Spitalul Floreasca din Capitală, unde va primi îngrijiri medicale pentru arsurile suferite .

"Bărbatul a fost adus în stare foarte gravă, cu arsuri pe 80% din suprafaţa corpului. Momentan pacientul este supus mai multor investigaţii medicale, iar apoi urmează să stabilim dacă rămâne la noi sau îl trimitem la alt spital", ne-a declarat Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca.

Victima se afla, împreună cu o altă persoană, într-un avion de două locuri ce s-a prăbuşit şi apoi a luat foc, astăzi, în jurul prânzului, în localitatea  Şirna. Al doilea pasager a fost găsit carbonizat. Din primele informaţii, cei doi erau piloţi experimentaţi care testau avionul. Aparatul de zbor a ars în proporţie de 90 la sută.

"Eu am ajuns primul la locul accidentului şi am încercat să sting focul cu un extinctor. Din păcate unul dintre piloţi era carbonizat, iar celălat striga <<Unde sunt? Ce s-a întâmplat?>>. Săracul, şi el avea arsuri pe tot corpul. Amândoi erau piloţi cu experienţă, acum testau un avion nou-nouţ, cu doar 9 ore de zbor la bord. Am înţeles de la un instructor de zbor sosit la faţa locului că au avut probleme deasupra unei păduri, au încercat să aterizeze şi ar fi avut un rateu deasupra pistei", a declarat pentru Adevărul Ioan Bâra, viceprimarul comunei Sârna, din judeţul Prahova.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite