UPDATE: Sindicaliştii de la "Sanitas" Brăila au cerut ajutorul prefectului pentru a nu le fi diminuate sporurile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurelia Chelariu, preşedintele interimar "Sanitas" Brăila a solicitat Prefecturii Brăila o întâlnire în cadrul Comisiei de Dialog Social pentru a face cunoscut tuturor situaţia creată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila săptămâna trecută şi pentru a dezminţi zvonurile prin care în spatele protestelor s-au aflat liderii de sindicat.

Aurelia Chelariu, preşedintele interimar "Sanitas" vrea ca reducerea de personal să se facă pe baza normativelor în vigoare, iar acolo unde este un surplus de asistente acestea să fie redistribuite la alte secţii.

Scandal la discuţiile privind situaţia de la spitalul brăilean: prefectul, acuzat că i-a instigat pe protestatari!

"Odată cu preluarea spitalului de către CJ a început calvarul la acest spital pentru că nu s-au respectat prevederile legale în vigoare şi nu ne-au solicitat în luarea deciziilor. Am cerut prin "n" adrese participarea la întrevederile care vizau personalul medical", a precizat Aurelia Chelariu.

În plus, Ionel Mucuţă, liderul sindical al Spitalului Judeţean Corp A spune că analiza din cadrul Comisiei Paritare s-a făcut într-un ritm extrem de alert lucru care a dus la apariţia unor greşeli: "Serviciul Runos a făcut câteva greşeli în ceea ce priveşte personalul. Am solicitat ca toate aceste analize să se facă într-un ritm mai lent".

Nemulţumirile sindicaliştilor au fost ascultate de către Prefectul Dumitru Popa care le-a promis acestora că poate convoca o nouă şedinţă a Comisiei de Dialog Social pentru ca toţi factorii implicaţi să poată să îşi spună problemele: "Consider că a fost extrem de utilă şedinţa de astăzi şi ne vom mai întâlni dacă se va mai solicita acest lucru".

Ultima Oră:Schemă de personal administrativ supradimensionată/Asta a găsit corpul de control al ministrului Sănătăţii la Spitalul Judeţean Brăila

Sindicaliştii s-au prezentat în faţa prefectului cu un document în care precizează că în data de 10 septembrie a avut loc Comitetul Director la Spitalul Judeţean de Urgenţă în care s-a evaluat activitatea din Comisia Paritară privind redimensionarea structurii organizatorice a spitalului, urmată de o discuţie referitoare la bugetul de venituri şi cheltuieli al spitalului, intenţia unităţii fiind în opinia sindicaliştilor aceea de diminuare a sporurilor de loc de muncă, de a nu se mai acorda sporul de 15 % pentru ture şi cel de 100 % pentru sâmbetele, duminicile şi sărbătorile legale.

"Sindicatul Sanitas nu a fost de accord cu aceste măsuri atrăgând atenţia conducerii unităţii că acestea sunt ilegale, încălcând Contractul Colectiv de Muncă la nivel de uitate, Regulamentul de sporuri, Codul Muncii şi Legea nr. 330/2009", se arată în documentul semnat de conducerea "Sanitas".

După o nouă întâlnire, luni, 13 septembrie, "echipa managerială a luat următoarele hotărâri: diminuarea sporului la Serviciul Anatomie Patologică la 50 %, diminuarea la 50 % a sporului de gardă, suspendarea indemnizaţiilor de conducere, suspendarea sporului de 100 % pentru sâmbete şi duminici şi zilele de sărbători legale şi suspendarea sporului de 15 % pentru ture. Menţionăm faptul că nu am intrat oficial în posesia înştiinţării privind hotărârea Comitetului Director aflând din alte surse de recalcularea salariilor", se mai arată în documentul înaintat de sindicalişti prefectului.

Menţionăm că până acum angajaţii spitalului au primit salariile şi sporurile integral.

Citiţi mâine în Adevărul de Seară Brăila mai multe despre acest subiect.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite