Ultima Oră:Schemă de personal administrativ supradimensionată/Asta a găsit corpul de control al ministrului Sănătăţii la Spitalul Judeţean Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Raportul înaintat astăzi de către comisia de control a ministrului Sănătăţii subliniază că la Spitalul Judeţean Brăila sunt necesare măsuri de reorganizare a unităţii medicale pentru eficientizarea activităţii, dar cu respectarea, din partea managementului, a normativelor în vigoare privind acordarea unor drepturi ale personalului angajat, în condiţiile legii.

Comisia a mai arătat că, din cauza structurii organizatorice actuale, există o serie de profile de activitate subdivizate care duc la dublarea unor servicii.

"Mai mult, sunt neglijate serviciile acordate în ambulatoriul integrat şi este supradimensionată schema de personal administrativ.
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au constatat că, deşi contractele cu casa de asigurări de sănătate sunt în scadenţa de plată, există cheltuieli de personal de peste 85%, lunar.
Ministerul Sănătăţii a plătit toate arieratele pe care spitalul le avea către furnizori, în valoare de aproximativ 26 milioane de lei"
, se arată în raportul comisiei Ministerului Sănătăţii.

"Ministerul Sănătăţii îşi manifestă disponibilitatea pentru continuarea unui dialog democratic, în vederea rezolvării reorganizării unităţii, în cadru legal", se mai precizează în raport.

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu consideră că situaţia de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila se datorează lipsei de comunicare între conducerea instituţiei şi salaraţi, iar aceştia din urmă nu au fost informaţi corect faţă de situaţia financiară a unităţii şi de ceea ce se negociase.

Acesta aruncă vina asupra Sindicatului Sanitas care nu a ştiut, în opinia preşedintelui CJ, să gestioneze aşa cum ar fi trebuit dialogul dintre părţi.

De asemenea spune că managerul Rodica Sin, pe care chiar el a adus-o la conducerea Spitalului, şi colegiul director se fac responsabili de anunţatele tăieri de salarii şi de disponibilizări şi neagă orice implicare a sa în alimentarea conflictului.

„Din punct de vedere legal, prerogativele Consiliului Judeţean nu sunt legate de plata salariilor. Noi aprobăm organigrama, statul de funcţii şi ne ocupăm de investiţii. Responsabilitatea plăţii salariilor o are directorul spitalului şi implicit colegiul director", a spus astăzi Bunea Stancudupă şedinţa de Consiliul Judeţean.

Şeful CJ crede că lucrurile sunt scăpate de sub control şi îşi menţine poziţia faţă de reducerea cheltuielilor la Judeţean.

„Trebuie să creem un echilibru între cheltuieli şi investiţii şi să ne gândim că acest spital a fost creat pentru a trata oameni .Trebuie să aliniem cheltuielile la nivelul veniturilor care la ora actuală sunt de 95% din ceea ce se primeşte de la Casa de Sănătate şi din surse proprii. Aici trebuie făcută o reorganizare prin restructurare, pentru că altfel nu se poate", este de părere şeful CJ. Mai mult, el consideră că nici nu ar fi trebuit ca la Spital să vină în control comisia de la Ministerul Sănătăţii şi este sigur că nu vor fi aspecte care să incrimineze conducerea spitalului.

Stancu i-a anunţat astăzi pe consilieri că ia în calcul chiar şi o eventuală revocare a hotărârii de preluare în administrare a Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite