UPDATE: „Opriți măcelul împotriva săracilor acestei țări!"/Peste 1.500 de brăileni au ieșit astăzi în stradă la „Mitingul disperării"/FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De Ziua Copilului, în Piața Independenței, sindicaliștii au protestat împotriva măsurilor adoptate de Guvernul României prin care se diminuează salariile în sistemul bugetar, pensile sau indemnizațiile de creștere copil.

Veci zici galerie foto de la „Mitingul disperării”

Oameni pe chipul cărora se putea citit cu ușurință disperarea, oameni care își arătau ostentativ cupoanele de pensie sau care, cuprinși de teama zilei de mâine, erau în stare să dărâme gardul de protecție al jandarmilor și să sară la gâtul prefectului.

Stăncuța Jipa, de 55 de ani, una dintre protestatare i-a întins prefectului Dumitru Popa un covrig: „I-am dat un covrig să vadă cum este să mânânce același lucru în fiecare zi, însă nu a vrut să ia masa cu mine. Am luptat la Revoluție pentru o viață mai bună și ce primesc în schimb?".

„Pensii decente. Nu umilitoare!", „Jos Băsescu", „Nu ucideți învățământul românescu" - sunt doar câteva dintre sloganurile care s-au auzit astăzi, în fata Instituției Prefectului, mai bine de două ore.

„Considerăm aceste măsuri neconstituționale și inechitabile, adevărate curbe de sacrificiu îndreptate împotriva noastră a milioanelor de bugetari săraci, pensionarilor, mame aflate în concediul de creștere a viitorilor cetățeni ai României și chiar împotriva șomerilor și așa loviți de soartă", a spus președintele C.N.S.L.R. Frăția, Valeriu Partene.

Ciudat: Unul dintre cei mai longevivi primari este plătit mai prost decât o secretară

„Opriți domnule Prim Ministru demersurile actuale!", „Opriți măcelul împotriva săracilor acestei țări!", au strigat reprezentanții sindicatelor brăilene.

Astăzi au participat la grevă, sindicaliști din învățământ, sănătate, pensionari, administrație publică, comerț, bănci, poștă, energie, servicii, reparații nave, auto, poliție, poliție de frontieră, lucrători din penitenciare, muncitori din Șantierul Naval Brăila, din Port, de la Braiconf, Termocentrale, Promex și Transport local.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite