Ciudat: Unul dintre cei mai longevivi primari este plătit mai prost decât o secretară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctor în Drept şi ocupant al celor mai înalte funcţii din Asociaţia Comunelor din ţară, Ruse are un salariu de 2.400 de lei. Mihai Ruse este preşedintele şi vicepreşedintele Asociaţiei Comunelor din România. În ultimii 14 ani, a obţinut patru mandate consecutive de primar la Măxineni.

Primarul comunei Măxineni, Mihai Ruse, de 57 de ani, se află la al patrulea mandat consecutiv. Din 1996 se află la conducerea primăriei din Măxineni.

Cele cinci sate componente ale comunei, cu 4.000 de locuitori, Măxineni - satul de reşedinţă, Corbu Vechi, Corbu Nou, Voineşti şi Latinu, şi-au schimbat radical înfăţişarea în ultimii ani. Şi-a dat doctoratul în Drept Administrativ şi este master în Relaţii Publice.

Are un salariu de 2.400 de lei pe lună, o casă în comună, un apartament tot în localitate, cumpărat după Revoluţie, şi o maşină pe care şi-a adus-o din Germania.

Averile polițiștilor: Şeful Poliţiei a făcut bani din misiuni de luptă în teatrele de război

„Salariul...Cam mic!"

„Până acum am reuşit să avem străzi pietruite, iluminat public, şcoli reparate, puncte sanitare sau dispensar în toate cele cinci sate componente. Mai sunt multe de făcut, dar cele mai importante lucruri pentru noi acum sunt canalizarea şi staţia de epurare la care vom începe demersurile la sfârşitul lunii mai", a precizat primarul.

Când l-am căutat, Ruse spunea că pleacă din ţară la un târg internaţional, pentru a găsi o soluţie de a aduce energie alternativă în comună: „Aş vrea să ţin în secret. Dacă îmi iese...Să dea Dumnezeu, îi mai scap pe oameni de griji!". „Am încercat să fac din Măxineni o comună ca în Occident. Sper să reuşesc să fac tot ceea ce mi-am propus", a mai spus Mihai Ruse.

Întrebat despre salariul de 2.400 de lei pe care-l încasează lunar, Ruse a replicat scurt: „E cam mic!". „Noi suntem plătiţi în funcţie de numărul de locuitori, bineînţeles că sunt secretare sau chiar femei de serviciu - am văzut la televizor - mai bine plătite decât mine. Acum, dacă mai taie 25 la sută...Îţi vine să laşi totul baltă şi să pleci! Dar oamenii n-au nicio vină şi...eu nu pot să-i las. Trebuie să mergem înainte, să facem infrastructura, să ne descurcăm cum putem", a mai spus interlocutorul.

Ruse îşi aminteşte că în 1996, când a venit la Primărie, Măxineniul arăta ca după război: străzile, numai gropi, dispensarele şi şcolile, dărăpănate, uliţe în beznă. Acum sunt două dispensare noi, străzi asfaltate, iluminat public, reţea de apă. „Vrem să facem un stadion cu pistă de alergare, tribune şi tot ceea ce mai este nevoie. Vrem să reabilităm sistemul de alimentare cu apă, reţeaua este cam veche".

„Aşa sunt toţi primarii plătiţi"

Ca prieten şi coleg al lui Ruse, primarul oraşului Brăila, Aurel Simionescu, a vorbit foarte frumos despre omologul său din Măxineni. „Mihai este un primar foarte bun, un om energic şi hotărât şi este pus tot timpul pe treabă. Se ocupă mult de comunitate şi asta se vede, palpabil, că a adus un plus de civilizaţie şi bunăstare în Măxineni. Este receptiv la tot ce-i nou şi se mişcă foarte repede, cum vede o soluţie de a aduce bani în comunitate acţionează, aduce fonduri, se implică", ne-a povestit Aurel Simionescu.

Cât despre salariul lui Mihai Ruse, Aurel Simionescu a adăugat: „Salariul este, întradevăr, mic, dar aşa sunt plătiţi toţi primarii. Salariul e mic, dar asta-i viaţa, dar pentru primarul Ruse doar munca, însă, contează".

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite