Spărgători de bancomate din Alexandria, capturaţi de poliţişti după două lovituri date în Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Diaconu şi Lascăr Iulian Bîţan, autorii furtului de valută
Adrian Diaconu şi Lascăr Iulian Bîţan, autorii furtului de valută

Adrian Diaconu şi Lascăr Iulian Bîţan au fost arestaţi după ce au furat valută din două ASV-uri ale „Carpatica". Autori al celui mai recent furt din bancomate, doi indivizi din Alexandria au fost prinşi la Brăila. Oamenii legii verifică acum câte ASV-uri au jefuit şi în alte judeţe.

Folosind un dispozitiv artizanal simplu, dar ingenios pus la punct, Adrian Diaconu, 29 de ani, şi Lascăr Iulian Bîţan, de 32 de ani, ambii din Alexandria, judeţul Teleorman, au jefuit automate de schimb valutar (ASV) în Sinaia, fiind condamnaţi, recent, cu suspendare sub supraveghere.

Cei doi recidivişti s-au decis, în toamna acestui an, să-şi încerce norocul şi la Brăila.

Atenţie, brăileni! Nu cumpăraţi ţigări de contrabandă, vi le confiscă Poliţia!

După o lună de căutări febrile, poliţiştii brăileni i-au identificat şi reţinut, astfel că respectivii se află în arest preventiv.

„Judecătoria a emis pe numele lui Adrian Diaconu mandat de arestare preventivă de 29 de zile pentru furt calificat. Lascăr Iulian Bîţan, care este arestat pentru fapte similare comise în Bucureşti, a primit şi el mandat de arestare. Colegii din ţară verifică dacă au mai comis şi alte fapte, pentru că, în aceeaşi perioadă, au fost semnalate furturi prin acelaşi mod de operare în Galaţi şi Tulcea", a precizat inspectorul Marcel Cornea, din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale, IPJ Brăila.

EXCLUSIV: Doi escroci de Bucureşti, căutaţi în toată ţara, au căzut în plasa poliţiştilor brăileni

Furt în premieră la Brăila

Acuzaţia pusă pe seama celor doi teleormăneni constă în aceea că, pe 17 şi 18 septembrie, „au sustras din două automate de schimb valutar (ASV) aparţinând Băncii Comerciale «Carpatica» două bancnote a câte 50 de euro".

Este vorba de ASV-ul de la blocul Turn şi cel de pe strada Tineretului.

Anchetatorii precizează că bancnotele furate din bancomat „proveneau din tranzacţiile efectuate de clienţi, tranzacţii care nu fuseseră înregistrate în calculatorul ASV-ului".

Este pentru prima dată la Brăila când metoda „zăpăcirii" bancomatului (defectarea „cititorului", cu ajutorul unui dispozitiv artizanal) este folosită cu succes.

Bâţan este deja anchetat de Serviciul de Investigaţii Criminale Bucureşti, din luna octombrie, pentru fapte similare.

În aceeaşi perioadă, au fost semnalate furturi din automatele unor bănci din Galaţi, Tulcea, Ploieşti şi Bucureşti, fără să fi fost depistaţi autorii.

De un mare ajutor în prinderea hoţilor de valută s-au dovedit a fi camerele de luat de vederi instalate în zona bancomatelor.

De altfel, teleormănenii se aflau în vizorul anchetatorilor brăileni, existând indicii că sunt autorii furturilor din septembrie, astfel că prinderea lor a fost doar o chestiune de timp.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite