"Şcoala în comunism" - concurs de proiecte la care au participat 17 şcoli brăilene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Naţional «Nicolae Bălcescu» a găzduit, recent, concursul cu tema „Şcoala în comunism", desfăşurat în cadrul Proiectului Judeţean „Valori Naţionale şi Locale".

Şocant: Etnobotanice, la 50 de metri de Şcoala Waldorf/Vezi aici ce spun autorităţile brăilene

Elevii participanţi (în echipe de câte doi) au realizat lucrări practice folosind imagini, fotografii, texte, colaje etc. Fiecare lucrare a fost însoţită şi de un referat în care a fost expusă tema prezentată şi bibliografia folosită.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila s-a implicat în derularea unui proiect naţional pentru creşterea calităţii actului educativ

Câştigătorii concursului au fost Iulia Cirip şi Veronica Radu de la Liceul „Matei Basarab"din Măxineni, coordonaţi de prof. Cătălina Mârza. Locul II a revenit elevelor Dora Ţilică şi Alexandra Verbuncu, de la Şcoala „Ion Creangă", din Brăila, coordonate de prof. Teodora Nedelcu, dar şi elevelor Elena Gheorghe şi Andreea Micia, de la Şcoala „Mihu Dragomir", coordonate de prof. Diana Bazon.

Inedit: Brăileanca bursieră la NASA: "Frica de gaura neagră este una instinctivă, oamenii distrug planeta mai repede decât aceasta!"

Locul III a fost obţinut de elevii Claudiu Cerchia şi Gabriel Novac, de la Şcoala Tichileşti, coordonaţi de prof. Valentina Bulancea, iar menţiunea a revenit echipei de la Şcoala „C. Sandu-Aldea", formată din elevele Oana Adam şi Andreea Dobrev (coordonator prof. Lucica Miron).

Concursul "Gheorghe Naum", care a reunit cei mai talentaţi elevi ai liceelor de artă din ţară, la final

La proiect, participă 17 unităţi de învăţământ din municipiul şi judeţul Brăila. Proiectul este coordonat de prof. Pavel Corina Roberta, inspector şcolar de proiecte educaţionale, şi de profesorul de istorie Ştefan Aftodor, de la Şcoala „Fănuş Neagu", din Brăila.

Proiectul are planificate, de asemenea, acţiuni care să marcheze momente importante din istoria noastră, în plan naţional şi local, şi anume : „92 de ani de la Marea Unire"; „Brăila: Fapte, Locuri şi Personalităţi"; „9 mai-Semnificaţii". Parteneri ai proiectului sunt Muzeul Brăilei, Biblioteca Judeţeană „Panait Istrati", Asociaţia Veteranilor de Război, Asociaţia Culturală „Pro Basarabia şi Bucovina" şi Liceul de Artă "Hariclea Darclée".

Copiii de la Grădiniţa 11 din Brăila au învăţat ce trebuie să facă în caz de incendiu

"Obiectivele primordiale ale activităţii desfăşurate la CNN «Bălcescu» rezidă în scoaterea la lumină a aspectelor definitorii ale învăţământului în regimul comunist, cu bune şi cu rele, după expresia istoricului german von Ranke, precum şi în evidenţierea asemănărilor şi deosebirilor dintre învăţământul din regimul totalitar şi cel din regimul democratic", ne-a declarat prof. Ionel Lăzărică, invitat la manifestare.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite