Şocant: Etnobotanice, la 50 de metri de Şcoala Waldorf/Vezi aici ce spun autorităţile brăilene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În staţia de autobuz de la "Concordia" a apărut strategic un "magazin de vise": lângă şcoală, creşă, Protecţia Copilului şi piaţă. Deşi la nivel naţional, tot mai multe primării vor să interzică vânzarea de etnobotanice, autorităţile brăilene susţin că nu au baza legală să facă acest lucru.

Fără miză: 13,4 euro pe metrul pătrat plătesc, lunar, vânzătorii de droguri legale, ca şi aceia care comercializează salam. Primăria se mulţumeşte cu aceşti bani şi, în ciuda faptului că a intensificat controalele, spune că n-are bază legală să interzică învecinarea magazinelor de vise cu unităţile şcolare. Dovadă că în Brăila este posibil orice este tocmai faptul că un vânzător şi-a trântit chioşcul cu droguri legale în plin vad comercial. Autorităţile sunt însă conciliante.

Zonă centrală a oraşului

„Şi aceste magazine sunt autorizate la fel ca orice altă unitate comercială, astfel încât nu putem interzice un exerciţiu comercial, atâta timp cât documentele sunt în ordine, iar programul de funcţionare este respectat. Noi, ca şi autoritate locală, doar acordăm aviz de funcţionare în baza documentaţiei emise de Registrul Comerţului", ne-a declarat viceprimarul Doiniţa Ciocan.

Cu toate acestea, municipalitatea spune că s-a autosesizat

image

"Suntem în stadiul de verificare a tuturor magazinelor având sigla Aroma Therapy din punctul de vedere al respectării programului de funcţionare şi a avizelor eliberate de Primărie", a completat viceprimarul Doiniţa Ciocan.

Controalele sunt efectuate de Corpul de control al primarului, împreună cu Poliţia Comunitară şi reprezentanţi Poliţiei.

"Din cele 12 magazine identificate, numai 10 funcţionează în prezent. În ceea ce priveşte raza noastră de competenţă, ele există conform legii. Noi nu putem să le închidem dacă au toate documentele în ordine ", ne-a declarat Georgică Tănase, şef Serviciu Ordine Publică din cadrul Poliţiei Comunitare Brăila.

La doi paşi, Protecţia Copilului

Ultimul magazin de vise deschis la Brăila este în Piaţa Concordiei, la numai 50 de metri de Şcoala Waldorf, la circa 80 de metri de Creşa cu program prelungit nr. 2 şi de sediul Direcţiei pentru Protecţia Copilului. Magazinul e lipit de piaţă.

Din punctul de vedere al municipalităţii, acest aspect nu reprezintă o problemă deoarece "nu există o prevedere legală vizavi de respectarea unei anumite distanţe faţă de unităţile şcolare", după cum ne-a explicat viceprimarul municipiului.

Staţia e tranzitată zilnic de sute de elevi şi părinţi care nu văd cu ochi buni apariţia unor astfel de tentaţii.

"Locuiesc în zonă şi consider că un astfel de magazin frecventat de tot felul de indivizi nu-şi justifică existenţa în acest loc. Nu văd de ce Primăria a autorizat aşa ceva?", ne-a întrebat Anca Fătu, 38 de ani.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite