Sănătate: Au mai rămas 20 de zile până la inaugurarea Secţiei de Boli Infecţioase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În termen de 10 zile, cazarmamentul de la noua secţie de Boli Infecţioase va ajunge la destinaţie. Discuţiile dintre autorităţile locale şi Ministerul Sănătăţii au ajuns la final. Noua secţie de Boli Infecţioase va primi paturi, canapele şi butelii de oxigen, măsuţe de tratament şi cântare.

După ce timp de un an, noua secţie de Infecţioase din cadrul Spitalului Judeţean, construită de CJ, a stat sub lacăt, acum, va vedea lumina zilei cu dotările aferente. Pacienţii care sunt trataţi în prezent la sediul de pe Zambilelor vor răsufla uşuraţi.

Noua secţie este realizată conform normelor europene, are toate utilităţile şi va avea în 10 zile şi mobilierul necesar desfăşurării activităţii.

Aberant: 10.000 de lei, salariu de medic legist plătit mai bine decât ministrul Sănătăţii şi decât şeful statului

„Am reuşit să obţinem, nu în integralitate, ce-i drept, ceea ce am solicitat, doar o parte dintre obiecte. În februarie 2010 am primit aprobarea pentru trimestrul II al anului pentru paturi de spital, paturi ATI, canapele de consultaţii, butelii de oxigen", spune prefectul Dumitru Popa.

În plus, prefectul spune că a apelat din nou la sprijinul CJ pentru obiectele pe care ministerul nu le-a considerat achiziţii necesare.

Soluție: Consiliul Județean vrea medici chinezi la Judeţean/Află de aici cum văd autoritățile locale rezolvarea problemelor spitalului

„Măsuţele de tratament, dulapurile pentru medicamente şi două cântare vor fi achiziţionate de către CJ. S-a pornit licitaţia, au existat contestaţii că aşa este la noi şi acum am primit răspuns că în maxim 10 zile vom avea cele necesare", a mai spus prefectul, care şi-a exprimat speranţa ca în 20 de zile noul sediu să fie funcţional.

Fără autorizaţie şi în mizerie

Ion Bobaru despre situația farmaciilor: “Dacă sunt alternative, bolnavul n-ar trebui să sufere!”

Sediul actual al secţiei funcţionează pe Zambilelor, fără autorizaţie sanitară, în condiţii improprii, lucru confirmat de prefect şi de Lavinia Craioveanu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila.

"Secţia are mare nevoie să se mute. Este păcat să aibă un sediu nou şi să nu-l poată folosi tocmai pentru că nu are mobilierul necesar", spune dr. Lavinia Craioveanu. Vechiul imobil va fi preluat de Primărie pentru o extinderea unui cămin de bătrâni, pe un proiect din fonduri europene.

Ruşine: Achiziţii publice cu sume exorbitante/Un litru de apă în caz de urgenţă costă cât o bere

Mărul discordiei, 500.000 lei

„E o muncă de jumătate de an pentru a obţine 500.000 de lei cu TVA cu tot pentru obiectele de la Minister. În 2009 am făcut adrese peste tot şi toate răspunsurile au fost că este interzisă achiziţionarea de mobilier. Am încercat să speculez situaţia cu posibila pandemie de gripă, dar nu am reuşit", a precizat prefectul Dumitru Popa.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite