Soluție: Consiliul Județean vrea medici chinezi la Judeţean/Află de aici cum văd autoritățile locale rezolvarea problemelor spitalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale se gândesc de două ori atunci când vine vorba de preluarea spitalelor, fiindcă acestea gem de datorii. Primarul spune că o soluţie ar fi preluarea unităţilor spitaliceşti, dar nu şi a datoriilor. Şeful Consiliului Judeţean se opune şi a avansat Ministerului propunerea de a aduce chinezi.

Primarul Aurel Simionescu este îngrijorat de perspectiva avansată de autorităţile centrale în ultima perioadă în legătură cu preluarea spitalelor de către autorităţile locale.

Aberant: 10.000 de lei, salariu de medic legist plătit mai bine decât ministrul Sănătăţii şi decât şeful statului

„Se spune că se vor plăti datoriile acestor unităţi. Apare însă un „dar". Se vor analiza datoriile, se va stabili modul în care ele au fost făcute, dacă acestea sunt reale. Dacă din 300 şi ceva de miliarde lei vechi, 10 nu sunt reale, cine le plăteşte? Nu se poate să preluăm aceste unităţi cu astfel de datorii în baza unor promisiuni", a declarat primarul.

Acesta mai spune că nu este o stare de normalitate aceea ca autorităţile locale să plătească din bani publici datoria unui spital, fie ea pentru medicamente şi materiale.

„Din punctul meu de vedere trebuie să refuzăm anumite lucruri. Noi putem spune că preluăm spitalul, mai puţin datoriile. Acest lucru afectează furnizorii de servicii şi medicamente care dacă nu primesc banii, refuză să mai livreze şi atunci nu asta este soluţia. Noi vrem să facem lucrurile să meargă, spitalele să fie din nou aprovizionate cu medicamente", a explicat Aurel Simionescu.

CJ-ul este de altă părere

Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele CJ nu este de acord cu preluarea a 40 de milioane de lei datorii ale Spitalului Judeţean şi a recunoscut că banii primiţi de spital de la Casa de Asigurări de Sănătate ajung doar pentru salarii.

image

„În principiu aş fi de acord cu 10 milioane, dar nu cu 40, nu avem bani. Nici nu am fost chemaţi la o discuţie concretă. Am avansat la Ministerul Sănătăţii posibilitatea de a aduce medici chinezi, dar noi nu le recunoaştem diplomele. Doctorii buni din România au plecat şi vor continua să plece. Motivul: banii. O să vedem şi nu-mi doresc acest lucru, dar mortalitatea va atinge cote pe care astăzi nu le bănuim", spune şeful CJ.

„Cred că am rentabiliza acest spital"

„Dacă ar fi banii la judeţ, la noi, cred că am rentabiliza acest spital. Într-un an de zile ar fi pe picioare, cu măsuri foarte stricte şi directe. Împreună cu şefii de comisii, cu câţiva oameni responsabili, cu specialişti, facem o discuţie, vă propun un plan şi îl putem rentabiliza", a mai spus Bunea Stancu.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite