Reportaj: Animalele cu duşul, bolnavii cu plimbarea/Vezi aici ce soluții au găsit brăilenii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viaţă la 40 de grade: Duş, umbră şi piscină pentru animalele de la ZOO, aer condiţionat pentru unii pacienţi, plimbări şi curent pentru alţii. Tinerii au ales Ştrandul, pensionarii se răcoresc la fântână, animalele de la ZOO fac duş, bolnavii din saloanele fără aer condiţionat ies la plimbare în parc.

GALERIE FOTO AICI

Confecţionerele beau apă în cantităţi impresionante. Pensionarii stau în jurul fântânilor arteziene din oraş. Pe Ion Chiriţă, de 64 de ani, l-am întâlnit pe o bancă, la fântâna din centru.

„În casă este prea cald şi am ieşit să mă răcoresc. Mă plimb pe aici, prin Parc şi pe Faleză, până ce trece căldura mare", spune pensionarul.

Căldură mare şi la spital. Pacienţii care stau în saloanele cu aer condiţionat sunt fericiţi, ceilalţi ies în parcul din curtea spitalului sau în Monument. Dr. Cristian Pricop, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, spune că au fost reactivate toate sistemele de răcire de care unitatea medicală dispune.

„Sunt secţii care au aer condiţionat. Suntem focalizaţi pe secţiile de reanimare şi pe blocul operator, dar asta nu înseamnă că nu facem eforturi şi pentru restul secţiilor", spune directorul medical.

Paradis la ZOO

Şi conducerea Grădinii Zoologice face eforturi pentru ca vedetele sale să nu fie afectate de caniculă.

„Ca în fiecare an, am dat drumul la duşuri în cuştile animalelor mari, iar celelalte au bazine pentru a se răcori", spune Simona Drăghincescu, directorul ZOO.

Ursul Stelică a ales să se răcorească în piscina din ţarc. Tigrul Alf şi leii stau la umbră în apropierea duşului, în păsările se bălăcesc în bazinele din cuşti. Și ratonii au tratament preferențial, asta pentru că în cușca lor a fost instalat un furtun cu apă pentru ca animalele să se poată răcori. Cu toate acestea, cei patru ratoni preferă umbra cuștilor, ei putând fi văzuți destul de rar în afara căsuțelor.

La polul opus sunt angajaţii fabricilor de confecţii, epuizaţi de căldură.

„Dacă eşti la călcat, curg apele de pe tine toată ziua. Nici dacă ieşim afară, nu este mai bine. Tot ce putem face este să bem apă. Avem pauză o dată la două ore", spune Maria Simion, 38 ani, care recunoaşte că nici colegele din maşină nu o duc mai bine.

CITEŞTE DIN BRĂILA ŞI:

Puşcăriaşii-actori din "Eu când vreau să fluier, fluier" nu au fost lăsaţi să mănânce şi să bea după premieră (VIDEO/FOTO)

Hipermarketurile, luate cu asalt

Pensionarii care nu vor să se răcorească la fântână au luat cu asalt marile magazine dotate cu aer condiţionat. Unii recunosc că zăbovesc mai mult printre rafturi şi privesc cu atenţie fiecare produs în parte pentru a sta cât mai mult la răcoare, asta şi pentru că aerul rece nu le scoate mai mulţi bani din buzunare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite