Rangeri ai Parcului Natural Balta Mică a Brăilei cercetaţi pentru braconaj, fiindcă ar fi înecat un mistreţ în Dunăre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţii de teren din Insula Mică a Brăilei au fost prinşi de ofiţerii de la Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice, având asupra lor un porc mistreţ pe care l-ar fi înecat în fluviu. Ei sunt cercetaţi pentru comiterea a patru infracţiuni.

Atenţie:pescarii sunt în vizorul oamenilor legii

Mistreţii alungaţi de apele crescute ale fluviului Dunărea din Insula Mare şi Insula Mică a Brăilei sunt ţintele « braconierilor ». De astă dată, chiar doi agenţi însărcinaţi cu protecţia mediului şi a animalelor sălbatice sunt acuzaţi că ar fi profitat de faptul că animalele fug din calea apelor.

CITEŞTE AICI DESPRE SITUAŢIA DE PE DUNĂRE:

Atenţie: Fluviul Dunărea înregistrează un debit istoric. Digurile sunt în fazele I şi II de apărare!

Cu porcul în maşină


« Poliţişti din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pentru prevenirea şi combaterea braconajului cinegetic. În zona Bazei Nautice Brăila, l-au identificat pe Gelu G. (46 de ani), din Brăila, care conducea o autoutilitară. Poliţiştii au găsit în maşină, acoperit cu o pătură, cadavrul unui porc mistreţ, cântărind circa 75-80 de kg », comunică Poliţia brăileană.

Prins la Baza Nautică


Din aceeaşi sursă am mai aflat că : « Primele verificări au stabilit că animalul a fost înecat de către Ionel G. (35 de ani), din satul Mihai Bravu, comuna Victoria, şi transportat cu barca până la Baza Nautică. Porcul mistret a fost predat Direcţiei Sanitar-Veterinare Brăila în vederea stabilirii cu exactitate a cauzei morţii ».

De astăzi este cod portocaliu pe Dunăre

Continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vânătoare fără permis de vânătoare, fără autorizaţie legală, vânarea în afara perioadei legale de vânătoare la specia mistreţ şi transportul vânatului dobândit prin braconaj.
Vom reveni. Mai multe amănunte în Adevărul de Seară de Brăila.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite