Poliţistul bucureştean care a omorât un tânăr brăilean în plină stradă a scăpat de urmărirea penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţistul care în urmă cu aproape doi ani a omorât din greşeală un şofer, a fost scos de sub urmărire penală, conform deciziei Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Veste şocantă în cazul tânărului împuşcat de poliţişti: „Fiul meu s-a împuşcat singur în ceafă!?”

În data de 26 septembrie 2009, în urma unei acţiuni a poliţiştilor bucureşteni în Brăila, a fost împuşcat în cap Sorin Pîrvu, el fiind confundat cu Giulian Dumtraşcu, pe numele căruia fusese emis mandat european de arestare, pentru acuzaţiile de omor şi tâlhărie.

CITEŞTE ŞI: Niciun leu daune morale pentru tânărul împuşcat de către judiciaristul de la IGPR

Poliţistul IGPR ucigaş lucrează în continuare. Parchetul a început urmărirea penală, dar nu l-a trimis în judecată

La un semafor, poliţiştii, îmbrăcaţi în civil, au înconjurat o maşină în care credeau că este Dumitraşcu şi l-au somat pe şofer să iasă. Cum Sorin Pîrvu a refuzat să coboare din maşina, ba chiar a început să lovească maşinile parcate în faţa şi în spatele său, subcomisarul Dragomir Giorgian a reuşit să deschidă portiera din spate şi a întins în maşină mâna în care ţinea un pistol. Din cauza unei mişcări bruşte a autoturismului pe care-l conducea Sorin Pîrvu, poliţistul a apăsat din greşeală trăgaciul pistolului, împuşcându-l mortal pe şofer, se arată în rezoluţia PICCJ.

Probele existente nu demonstrează că Dragomir Giorgian este vinovat de omor pentru că nu a avut intenţia de a-l ucide pe Sorin Pîrvu, apăsarea trăgaciului producându-se accidental, potrivit raportului în posesia căruia a intrat adevarul.ro.

Deşi pasagerul din dreapta a declarat că din maşină nu s-a auzit când poliţiştii au strigat să oprească, există martori care s-au aflat la zeci de metri distanţă şi au auzit avertizarea.

În ceea ce priveşte confundarea lui Sorin Pîrvu cu Giulian Dumitraşcu, în raport se arată că lucrătorii de poliţie nu şi-au putut da seama că la volan nu se află persoana căutate, întrucât "toate geamurile, inclusiv parbrizul autoturismului în partea superioară, sunt opace, având culoarea neagră".

Şi introducerea pistolului în maşină a fost declarată legală, întrucât astfel poliţistul încerca să imobilizeze o persoană căutată.

Prin urmare, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus scoaterea de sub urmărire penală a lui Dragomir Giorgian sub aspectul infracţiunii de omor calificat.

În urmă cu an, când a început urmărirea penală a poliţistului, tatăl victimei era convins că se va face dreptate: "Până acum, aproape am avut certitudinea că se încearcă muşamalizarea cazului. Chiar dacă procesul va dura, sunt convins că se va face dreptate. Sunt sigur că pe lângă poliţistul care a tras, vor pica şi capetele acelor şefi care au coordonat execrabil întreaga acţiune. Pe fiul meu de la groapă nu-l mai aduce nimeni, dar procesul care se prefigurează trebuie să fie unul care să schimbe ceva în Poliţia Română. Oameni nepregătiţi, emotivi, gata să tragă prosteşte, nu trebuie să mai existe în aceste structuri" declara Ionel Pârvu, tatăl lui Sorin.

image

VEZI AICI IMAGINI DE LA TRAGEDIA DE PE BD-UL DOROBANŢILOR

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite