Poliţiştii le recomandă şoferilor brăileni să nu plece la drum dacă nu au maşinile echipate pentru iarnă!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploia care încă de astă-noapte s-a transformat în ninsoare dă mari bătăi de cap şoferilor din tot judeţul. Se circulă în condiţii de iarnă atât în oraşele Brăila, Ianca, Însurăţei şi Făurei, cât şi pe drumurile judeţene şi naţionale. Ninge viscolit şi asta le face probleme drumarilor.

Brăila: Numărul accidentelor rutiere grave a scăzut faţă de 2009

Drumul European 584 Brăila-Slobozia a fost blocat de un TIR

Sărăriţele circulă mai ales pe drumurile naţionale şi judeţene. Zăpada s-a aşternut în strat de 15-20 de centimetri pe digul Brăila-Galaţi, iar poliţiştii monitorizează permanent traficul. De dimineaţă, au fost deja câteva tamponări şi autoaccidentări, din cauza conducătorilor auto care nu au cauciucuri de iarnă dar nici nu adaptează viteza la condiţiile de trafic.

"Le recomandăm şoferilor să circule cu viteză redusă, până la limita evitării oricărui pericol, să folosească frâna de motor şi să păstreze o mai mare distanţă faţă de maşinile din faţa lor. De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu plece la drum dacă nu au maşinile pregătite pentru iarnă, dacă nu au anvelope corespunzătoare şi lanţuri. Să verifice instalaţiile de dezaburire, să fie în funcţiune", ne-a declarat inspectorul Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Brăila.

Se anunţă ninsori până mâine dimineaţă. Pe digul Brăila-Galaţi se circulă bine, însă, de asemenea, în condiţii de iarnă. 

Vom reveni.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite