Maria Crăciun - marea speranţă a cântecului românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După succesul de la San Remo, fetiţa de doar 10 ani se pregăteşte să cucerească inimile spectatorilor de la Mamaia şi Cerbul de Aur.Încă de la vârsta de patru ani Maria a fost atrasă de muzica pop. Mama ei, Cătălina Lovin o lua cu greu din faţa televizorului atunci când cânta Anda Călugăreanu. Şi-a dorit atunci să devină cântăreaţă şi nimic nu a mai stat în calea visului ei.

Deşi are doar 10 ani, Maria are în vitrină două mari trofee internaţionale în materie de muzică uşoară şi alte 23 de participări la concursuri locale şi naţionale.

CITEŞTE ŞI

După San Remo, gălăţeanca Maria Crăciun merge la Mamaia şi la Cerbul de Aur!

Succes în Belarus

Cel mai categoric succes l-a avut la un festival internaţional în Belarus, la care au participat interprete din 19 ţări.
„Am reuşit atunci să iau trofeul dintre 18 vorbitori de limba rusă", îşi aminteşte emoţionată fetiţa.
Maria Crăciun se mândreşte şi cu o participare la prestigiosul Festival Internaţional de Muzică de la San Remo din acest an, care a avut loc la sfârşitul lunii aprilie.

Maria a cântat acolo o piesă stil jazz-rock, în limba italiană, piesă compusă de Nicolae Caragea. „A fost destul de greu pentru că nu prea mai abordasem acest gen până acum. În plus, versurile trebuia cântate în limba italiană", spune Maria.

A reuşit performanţa să se claseze a treia şi să obţină premiul de popularitate la acest festival.

Zilele trecute, Maria Crăciun a reuşit o nouă performanţă pentru palmaresul ei. La numai 10 ani, fetiţa a reuşit să se califice în acelaşi timp la finala concursului naţional „Mamaia Copiilor" şi la finala concursului internaţional „Cerbul de Aur".

„Voi merge la ambele concursuri cu aceeaşi piesă, în primă audiţie, cu un grad mare de dificultate. Stilul pe care-l voi adopta se apropie de cel clasic", spune Maria.

Muzica piesei cu care Maria va merge la „Mamaia Copiilor" şi la „Cerbul de Aur" poartă semnătura aceluiaşi compozitor Nicolae Caragea, în vreme ce versurile sunt semnate de regretatul poet Grigore Vieru.

„Mă bucur că am reuşit să mă calific din nou la Mamaia Copiilor şi mă bucur enorm pentru că am ajuns în premieră şi la Cerbul de Aur. Sper să urc pe podium la ambele competiţii", spune emoţionată fetiţa.

Festivalul „Mamaia Copiilor" se va desfăşura între 14 şi 17 iulie, iar „Cerbul de Aur" între 29 iulie şi 1 august, ultimul fiind organizat în premieră la Bucureşti.
„Trebuie să le mulţumesc domnului director de la Liceul de Artă - Ioan Tudor şi doamnei învăţătoare Felicia Borşan, care au dat dovadă de maximă înţelegere în ultimul timp", mai spune Maria.

Fetiţa de la televizor

Maria este cunoscută drept „fetiţa de la televizor", asta după ce a apărut în emisiunea lui Cătălin Măruţă alături de cunoscuta interpretă Mirabela Dauer.
Maria tocmai a terminat, cu brio, clasa a III-a la Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin" dar urmează în paralel şi cursurile Şcolii Populare de Artă de la Palatul Copiilor.

Ce-i place
Îi place să fie mereu în centrul atenţiei şi crede că are şi de ce. A reuşit să obţină rezultate pe care unii cu greu şi le pot închipui la vârsta ei. Dar pentru asta a muncit mult şi a sacrificat chiar unele dintre plăcerile copilăriei.

Ce nu-i place
Nu-i place că pe plan local nu este solicitată să cânte la diverse evenimente sau concursuri. Practic, ea crede că-i mai cunoscută în afara oraşului, chiar şi în străinătate, decât în oraşul în care trăieşte. Speră însă că în curând lucrurile vor intra pe un făgaş normal.

MINIINTERVIU
Este Mirabela Dauer un fel de mamă spirituală a ta?

Categoric, da! Şi cred că şi mama mea naturală este de acord cu acest lucru. Pe lângă faptul că am avut de învăţat o grămadă de lucruri bune de la doamna Dauer, aceasta m-a ajutat şi din punct de vedere financiar să ajung la festivalul de la San Remo.

Care a fost cel mai emoţionant moment când ai urcat pe scenă ?

Păi, cred că atunci când am câştigat marele premiu în Belarus. Traducătorul nostru a luat un steag tricolor şi a venit repede cu el pe scenă. În momentul în care am fost anunţată drept câştigătoare mi-a pus steagul pe umeri. Atunci m-am simţit mândră că sunt româncă.

Profil:
Născută. 12 februarie 2000, Galaţi
Studii. elevă clasa a III-a Liceul de Artă
Familie. Are o soră mai mare

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite