Legea „antiinundaţie”, să fie şi să nu trebuiască la Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aşa arată scara 3 a blocului 18 de pe Calea Galaţi
Aşa arată scara 3 a blocului 18 de pe Calea Galaţi

Deşi legislaţia este clară, locatarii refuză să contribuie la cheltuielile pentru reparaţia acoperişului şi a subsolului. Administratorii şi preşedinţii de asociaţii spun că, potrivit Legii 230/2007, nimeni nu este scutit de la plata reparaţiilor, fie că locuieşte la primul sau la ultimul etaj.

Ploile din ultimele zile au transformat multe din acoperişurile blocurilor de locuit „comuniste" în minipiscine, iar apa s-a infiltrat, din nou, ajungând la cei care locuiesc la ultimele etaje. Proiectate prost, acoperişurile blocurilor sunt repede invadate de apă, la fel şi plafoanele locatarilor urgisiţi.

image

„De doi ani, am tot făcut sesizări la asociaţie, apoi şi la primărie, pentru că aveam probleme cu hidroizolaţia. De la primărie mi s-a spus că e problema asociaţiei şi că, dacă locatarii nu vor să contribuie cu bani, să-i dau în judecată. Până la urmă, am reparat cu bani din buzunar, deşi am doar câteva milioane de lei pensie. Azi am luat un val de carton, mâine altul, şi am reparat singură", ne-a declarat Elena Dumitriu, pensionar, locatar al unui bloc din cartierul Vidin.

Nemulţumire: Chiriaşii ANL din Lacu Dulce, sub teroarea hoţilor din cartier

„Daţi-i în judecată"

Dacă au fost cazuri în care locatarii s-au înţeles între ei şi au contribuit la reparaţiile subsolului şi acoperişului, de cele mai multe ori, însă, nu s-a ajuns la un consens. Întrucât lucrările de hidroizolaţie pot urca, în multe cazuri, la câteva mii de lei pentru un apartament, acoperişurile au rămas nereparate, iar plafoanele blocurilor arată, în unele cazuri, ca nişte grote.

Galaţi: Formularele pentru ajutoarele de încălzire trebuie completate până pe 25 octombrie. Vezi aici noile condiţii

Calvarul ultimului etaj

„Am primit multe sesizări de la locatarii ultimului etaj, care au spus că le plouă în apartamente. Conform legii, reparaţiile sunt repartizate pe cotă parte indiviză, în funcţie de suprafaţa utilă a apartamentelor şi a spaţiilor comune. Proprietarii ar trebui să participe, fiecare, la fondurile de reparaţii, fie că e vorba de acoperiş, întreţinerea casei scării sau subsol, dar nu o fac. O soluţie ar fi ca proprietarii afectaţi să-i dea în judecată pe ceilalţi", a precizat administratorul Asociaţiei nr. 259, Ionuţ Lupu.

Legea nu scuteşte de la plată

„Deşi nimeni nu este scutit de la plată, proprietarii nu vor să participe la reparaţii, pentru că, zic ei, au plătit mai scump când au cumpărat apartamentele, decât ar fi plătit cei de la ultimul etaj. Mai mult, spun că sunt părtinitor şi că le iau apărarea celor de la ultimul etaj" - Ionuţ Lupu, administrator asociaţie.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite