Nemulţumire: Chiriaşii ANL din Lacu Dulce, sub teroarea hoţilor din cartier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariana Zainea este una din locatarele nemulţumite
Mariana Zainea este una din locatarele nemulţumite

Ei se complac, însă, în această situaţie şi nu reclamă furtişagurile cu care se confruntă , fie din comoditate, fie de teamă. Deşi au posibilitatea să-şi cumpere apartamentele, locatarii spun că n-ar da banii pe o astfel de locuinţă. Proasta reputaţie a cartierului îi determină să nu vrea să stea pe viaţă acolo.

Locatarii cartierului ANL Lacu Dulce din municipiul Brăila se plâng că zona este rău famată. Viaţa lor nu este deloc una liniştită la capătul oraşului, în zona recunoscută pentru numărul mare de romi.

Chiriaşii ANL spun că le este teamă să-şi lase copiii singuri afară. Autorităţile spun însă că de ceva timp nu au mai avut reclamaţii privind comportamentul necorespunzător al romilor din zonă faţă de locatarii ANL-urilor.

Cu toate acestea, aceştia din urmă se simt marginalizaţi.

"Ne este temă să ne lăsăm şi rufele pe frânghii în balcon pentru că nu ştim dacă le mai găsim acolo. Stăm cu uşile ferecate ca nu cumva să intre vreun musafir nepoftit. Este ceva incredibil. Trec pe lângă tine şi n-au nici un pic de jenă să ia jucăria copilului. Fură orice, de la jucării pentru nisip, la biciclete. Chiar de sub nasul nostru", ne-a spus Mariana Zainea, de 30 de ani.

Mereu sub cheie

Teama izolării la capătul oraşului i-a făcut pe locatarii blocurilor din cartierul ANL să-şi ţină sub cheie uşile de intrare în scări.

"Nici la etajul unu nu poţi lăsa fereastra deschisă. Astă iarnă mi-au furat din balcon unde erau puse la rece cârnaţii şi o pulpă de porc. Sunt aşa de iscuţiţi că sunt în stare să-ţi ia lucrurile cu tine de faţă", ne-a declarat Florin Ilie, locatar la ANL Lacu Dulce.

Vor să se mute

Oamenii sunt conştienţi că nesesizarea factorilor responsabili, îi obligă să adopte o atitudine de non-combat, de teama represaliilor.

"Ne protejăm cât putem pentru că ne este teamă să chemăm Poliţia. Dacă am avea posibilităţi financiare, ne-am muta de aici. Nici dacă am avea bani n-am cumpăra apartamentul în care locuim acum cu chirie", a adăugat Mariana Zainea.

Autorităţile spun că în Lacu Dulce nu există un fenomen infracţional deosebit, iar dacă se înregistrează într-adevăr fapte de această natură, oamenii nu le sesizează Poliţiei din simplă comoditate.

"Atâta timp cât nu există sesizări, noi nu putem interveni. Îi sfătuim pe cei care au probleme să sesizeze poliţistul de proximitate din zonă", ne-a declarat inspectorul Jenel Şogor, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila.

Comentaţi situaţia pe braila.adevarul.ro

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite