Judecătorii împart ajutoare sinistraților renunțând la intermediari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că nu au încredere în autorităţi, magistraţii brăileni au plecat să împartă bunuri sinistraţilor. Judecătorii în activitate și cei pensionari s-au oferit să distribuie personal ajutoare în Doljeşti, Suceviţa şi Dorohoi, ca să nu-şi facă autorităţile campanie.

Sub genericul „Magistraţii alături de voi", Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) a iniţiat, în toată ţara, o amplă acţiune de colectare de fonduri pentru ajutorarea sinistraţilor din Moldova şi nu numai. Judeţele vizate: Neamţ, Bacău şi Suceava.

„Fiecare magistrat aflat în activitate sau pensionar, contribuie cu diverse sume la ajutorarea semenilor lor. Deja am trimis o parte din bani într-un cont comun, bani ce vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de produse nealterabile - ulei, zahăr etc -, pături şi bunuri de primă necesitate. Ajutoarele vor ajunge în Neamţ, la Doljeşti, în Botoşani, la Dorohoi şi în judeţul Suceava, la Suceviţa", ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brăila, judecător Lenuţa Mocanu.

Încă de la declanşarea acţiunii, judecătorii pensionari, inclusiv fostul preşedinte al Tribunalului, Aurica Constantinescu, au venit la Palatul de Justiţie, să facă donaţii sinistraţilor.

Află de aici unde poți dona în Brăila ajutoare pentru sinistrați

Puţin câte puţin

Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR) - Filiala Brăila, judecător Viorel Vasile, consideră că acţiunea, la care iau parte inclusiv colegii în robe de la Făurei şi Însurăţei, trebuie făcută exclusiv prin efortul magistrraţilor.

„Colegii noştri din ţară se ocupă inclusiv de achiziţionarea bunurilor, transportul şi distribuirea lor, direct la faţa locului. Într-o primă fază, am virat deja în cont 3.000 de lei, iar acţiunea de colectare este în plină desfăşurare. Nu autorităţile vor fi cele care vor distribui ajutoarele, ci magistraţii. E mai sigur aşa. În plus, nimeni nu-şi va putea face campanie pe spatele judecătorilor", a spus magistratul brăilean.

Concomitent, 25 de bătrâni de la căminul „Sf. Nicolae" au donat sume de bani, variind între 20 şi 100 de lei, sinistraţilor.

„Efortul e minim, ajutorul e maxim"

„În momentele de mare dificultate a semenilor, umanismul magistrraţilor se transformă în măsuri concrete. Trecem, astăzi, printr-un astfel de moment. Orice efort minim al nostru poate reprezenta un maxim de ajutor pentru aceia care trec printr-o încercare nefericită" - Prof. univ. dr. Mona Maria Pivniceru, preşedinte AMR.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite