Portret: Iuliana Florinela Neagu: O femeie de succes, specialist în strategii, proiecte şi programe internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simbolul femeii de succes, a făcut carieră într-o lume guvernată de bărbaţi. A ocupat funcţii importante, numai prin concurs, după ce-a renunţat la cariera didactică.

Iuliana Neagu este, prin excelenţă, femeia de succes, care a făcut carieră şi despre care se poate spune, fără tăgadă, că „este omul potrivit la locul potrivit". Asta pentru că face ce-i place, şi o face cu multă pasiune. Inginer de formaţie, Iuliana a lucrat câţiva ani în Învăţământ (1991-1994).

A predat microbiologia, biochimia şi tehnologia în industria cărnii, la Liceul Economic „Ion Ghica" şi Liceul de Construcţii.

„Am renunţat de bunăvoie la cariera didactică, pentru că simţeam că nu mă reprezintă. Am făcut un curs de analist programator şi, în 1994, când s-a scos la concurs un post de inspector de relaţii cu publicul, la Prefectură, m-am înscris. De atunci, toate posturile le-am ocupat numai prin concurs", ne-a spus Iuliana Neagu.

Portret: Alexandru Sculschi este profesorul de la Protecţia Copilului Brăila/Vezi aici traseul său profesional

Receptivă la nou

În perioada februarie 1995 - mai 2009 a fost consilier, şef birou şi director în cadrul Prefecturii Brăila. De anul trecut, din mai, este director executiv al Direcţiei Strategii, Programe, Proiecte de Dezvoltare şi Relaţii Internaţionale, din cadrul Primăriei.

„Îmi plac provocările, mă stimulează, nu mă tem de nou. Am spirit inovator, motiv pentru care am urmat mai multe cursuri de perfecţionare şi specializare - lucru benefic, pentru că am fost întotdeauna la curent cu noutăţile în domeniile în care mi-am desfăşurat activitatea. Totodată, fac echipă bună cu colegii mei", ne-a mărturisit inimosul director.

Portret: Iulia Răileanu este căpitanul naţionalei de baschet U16 a României/Vezi aici performanțele tinerei

Mereu în frunte, Iuliana Neagu a căutat, în primul rând, să ţină pasul cu noul şi să acumuleze cât mai multe cunoştinţe.

Palmares impresionant

În 2004, şi-a luat masteratul, la ASE Bucureşti, iar în 2005 a absolvit studii postuniversitare de management şi gestiune eficientă în administraţia publică, la „Dunărea de Jos". În acelaşi timp, a urmat cursurile Institutului Naţional de Administraţie (specialist în managementul Afacerilor Publice Europene).

În iunie 2008, a obţinut diploma corespunzătoare ocupării unui post de înalt funcţionar public. Anul trecut, a urmat cursuri de management de proiect, la Satu Mare.

Anul acesta, directorul Iuliana Neagu a mai urmat două cursuri de specializare, unul în Resurse Umane, celălalt în Achiziţii Publice.

Se poate mândri cu faptul că este formator al Managementului Schimbării (certificat ROI Olanda), formator Instrumente Structurale (certificat ROI Olanda), coordonator judeţean al Caravanei „Fermier în Europa", organizată de Ministerul Integrării Europene şi participant activ la instruiri pe tema legislaţiei, managementului strategic, managementului în relaţia cu clienţii.

Portret: Viorica Uscatu este convinsă că „într-o echipă, nu există şefi şi subalterni”/Află de aici traseul profesional al medicului brăilean

Întrebări şi răspunsuri

Cum vedeţi relaţia cu subordonaţii dvs.?

„Nu iau niciodată decizii arbitrare, fără să ţin cont şi fără să mă consult cu colegii. De fapt, cheia succesului unui bun manager este tocmai aceasta: subordonaţii să participe, într-un fel sau altul, la luarea deciziilor".

Ce v-a motivate când urma să luaţi decizii importante?

"Faptul că, dacă fac totul cu convingere şi pasiune, e imposibil să nu reuşesc. La fiecare examen, ori de câte ori m-am confruntat de diverse provocări, n-am dat înapoi. Am fost, întotdeauna, receptivă la nou, astfel încât să nu fiu luată pe nepregătite".

Ce-i place

Îmi place grădinăritul, pasiunea pentru flori este una recentă. Îmi place să-mi amenajez singură interiorul casei. În general, decorez inspirându-mă din trendul modei. Îmi place să am casa «caldă», primitoare. Îmi place, de asemenea, să colecţionez insigne şi monede.

Portret: Victor Mihalachi este campionul mondial „importat” din Basarabia

Ce nu-i place

Nu-mi place, urăsc să fiu minţită sau înşelată. Nu-mi plac oamenii falşi, făţarnicii. Părerea mea este că nu trebuie să te prefaci, pentru că adevărul iese, în final, la iveală. Timpul rezolvă cel mai bine problemele, iar eu pot trece uşor peste orice fel de probleme.

Profil

Născută: 30 iulie 1966, Brăila.
Studii: Universitatea „Dunărea de Jos" Galaţi; postuniversitare.
Funcţie: Director executiv al Direcţiei Strategii, Programe, Proiecte de Dezvoltare şi Relaţii Internaţionale - Primăria Brăila.
Familie: Căsătorită, o fetiţă de 10 ani.

Portret: Mihaela Cîrnu este colecţionar şi voluntar de nădejde la „Anima Caste” Brăila

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite