Portret: Iulia Răileanu este căpitanul naţionalei de baschet U16 a României/Vezi aici performanțele tinerei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În aceste zile, tânăra a fost la Skoje, alături de echipa naţională de baschet a României U-16, la Campionatul European de cadeţi. Considerată ca una dintre cele mai bune jucătoare ale reprezentativei noastre la acest turneu, jucătoarea clubului de baschet Pheonix Galaţi, a impresionat mai ales la ultimul meci din grupele preliminare ale competiţiei.

În victoria repurtată de reprezentativa noastră în faţa naţionalei Israelului, scor 71-69, Iulia a reuşit 30 de puncte şi 17 recuperări. De altfel, la finalul competiţiei, gălăţeanca a primit şi titlul de coşgheter şi MVP, cu o medie de 19,9 puncte pe meci.

Portret: Viorica Uscatu este convinsă că „într-o echipă, nu există şefi şi subalterni”/Află de aici traseul profesional al medicului brăilean

Iulia poate fi considerată o certitudine printre tricolore după ce, încă de anul trecut a fost prezentă la acţiunile reprezentativei U-15. În turneul din decembrie 2009, din Elveţia, s-a făcut remarcată cu o evoluţie extraordinară, înscriind peste 20 de puncte la prima prezenţă în naţională.

A mai urmat un turneu la U-15 în Slovenia, după care Iulia a trecut imediat la selecţionata U-16.

Portret: Victor Mihalachi este campionul mondial „importat” din Basarabia

Tânăra şi-a descoperit înclinaţia pentru baschet în urmă cu patru ani, moment în care a început să muncească din greu: şase zile din şapte. Iulia consideră că cel mai important să se concentreze asupra jocului, să muncească pentru fiecare minge atunci când este în teren şi să facă faţă adversarului.

„Deocamdată am doar 15 ani şi calea este lungă şi mai am mult de muncă dar fiecare îşi doreşte să ajungă cât mai sus. Urmează turneul final U-16 de la Cluj unde sperăm să obţinem o medalie", spune Iulia.

Portret: Mihaela Cîrnu este colecţionar şi voluntar de nădejde la „Anima Caste” Brăila

Deşi visează la WMBA, liga profesionistă nord-americană, gălăţeanca nu a primit încă nicio ofertă concretă din SUA, însă nu este dezamăgită, ci se mulţumeşte cu rezultatele obţinute, fiind convinsă că va face în continuare cinste oraşului nostru alături de echipa sa.

Întrebări şi răspunsuri

Ce hobby-uri ai?

„Îmi face plăcere să fotografiez toate locurile pe care am ocazia să le vizitez şi de asemenea am o pasiune pentru istorie”.

Ce nu îţi place la lumea în care trăieşti?

„Nu-mi place invidia şi faptul că sportul pe care îl practic nu este promovat suficient în Galaţi”.

Din punct de vedere uman, ce te deranjează?

„Sincer, nu îmi place faptul că baschetul nu este destul de promovat în România. Pentru un copil este destul de greu să afle cum şi mai ales unde se poate antrena. Eu am avut parte de nişte îndrumători extraordinari, mai ales dl Mugurel Lepădatu, dar sunt mulţi copii talentaţi care nu au norocul meu”.

Profil

Născută. 13.04.1995, Galaţi

Studii. Şcoala Mihai Eminescu, nr.28, Galaţi

Sport. Club Pheonix Galaţi

Familie. Singură la părinţi

Portret: Dr. Bogdan Minescu ascultă inimile a mii de oameni/ Vezi aici realizările reputatului cardiolog brăilean

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite