Incredibil: Un brăilean şi-a început cariera de proxenet cu soţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brăileanca era scoasă în stradă alături de alte fete.
Brăileanca era scoasă în stradă alături de alte fete.

Soţii Viorel şi Adriana Lipan au exploatat sexual şi au terorizat o brăileancă, după ce chiar Adriana a trecut prin această experienţă. Căsătoriţi din anul 2002, Adriana şi Viorel Lipan au intrat în vizorul anchetatorilor DIICOT pentru trafic de persoane. Procurorii de la Crimă Organizată i-au trimis în judecată în lipsă, iar Tribunalul Brăila i-a condamnat la câte 5 ani de închisoare.

Surse judiciare ne-au spus că, deşi căsătoriţi legal din anul 2002, soţii Lipan s-au decis să scoată bani din practicarea „celei mai vechi meserii din lume", experimentând pe propria piele.


În vârstă de 32 de ani, bărbatul şi-a trimis tânăra soţie în Spania, iar în septembrie 2004 a purces şi el în peninsulă.
Trei luni mai târziu, Viorel Lipan i-a propus unei cunoştinţe, Lenuţa S., să lucreze „ca menajeră" la hotelul în care „lucra" şi Adriana. În ianuarie 2005, brăileanca a ajuns în Spania, fiind aşteptată de către soţii Lipan în Taragona.


Deşi au fost reprezentaţi de către avocaţi aleşi, soţii Lipan nu s-au prezentat la proces. Nu au fost, însă, daţi în urmărire, pentru că împotriva lor nu există o sentinţă de condamnare definitivă.


„Inculpatul Lipan Viorel a fost condamnat la 5 ani de închisoare, pentru trafic de persoane, în baza art. 12 din Legea 278/ 2001. Prin aceeaşi sentinţă, Lipan Adriana a primit tot 5 ani de închisoare, şi tot cu executare, pentru complicitate la aceeaşi infracţiune, respectiv trafic de persoane", a precizat purtătorul de cuvânt al Tribunalului, judecător Vasilica Roş.


Cei doi au exploatat-o sexual pe o brăileancă, ce spera să lucreze ca menajeră la un hotel din Spania. Culmea, victima fusese înadins minţită cum că Adriana este angajată recepţioneră în respectivul hotel. În realitate, era prostituată.


Acuzaţia pusă pe seama lui Viorel Lipan se referă la faptul că, în 2004, acesta a racolat-o „prin inducerea în eroare" pe Lenuţa S., pe care o cunoştea din copilărie şi a cazat-o în Spania, obligând-o să practice prostituţia, în februarie 2005. Adriana Lipan este acuzată că „l-a ajutat pe Viorel să o exploateze sexual pe Lenuţa S."

Soţie şi prostituată

Proxeneţii au cazat-o pe Lenuţa într-un apartament pe care-l închiriaseră în oraş, apoi au dus-o în clubul „Santa Ferel", unde Adriana practica prostituţia de ceva vreme. „În acelaşi club, mai practicau prostituţia 12 românce, precum şi brazilience şi asiatice. Brăileanca a fost ameninţată cu bătaia, inculpatul spunându-i că o va lăsa în stradă, dacă nu acceptă să practice prostituţia", a precizat anchetatorul DIICOT.

Sechestrată de proxeneţi

Tânăra exploatată sexual a făcut sex pe bani în „Santa Ferel" trei nopţi la rând, banii câştigaţi fiind luaţi dimineaţa de către Adriana Lipan. A reuşit, totuşi, să adune zece euro în fise şi să sune acasă, în România, anunţându-şi mama şi fratele.


Victima a fost văzută de către soţii proxeneţi, care i-au rupt o filă din paşaport şi au ţinut-o închisă timp de patru zile, ameninţând-o că o vor vinde unui proxenet. La scurt timp, însă, ştiind că familia celei sechestrate a sesizat poliţia, Viorel şi Adriana Lipan au eliberat-o.


Anchetatorii spun că, după declanşarea anchetei, mama lui Lipan i-a oferit victimei 500 de euro, ca să-şi retragă plângerea făcută împotriva proxenetului, însă aceasta a refuzat.

Citeşte şi

Caz şocant la Brăila: Proxenetă dată în vileag de clienţii care n-au mai suportat să vadă cum o prostituată minoră este exploatată de matroană!

  EXCLUSIV: Cele mai căutate femei din Brăila/ Vezi aici isprăvile „damelor fatale"

UPDATE: Vezi aici cum "Tanti Elvira", în variantă 2010, scotea bani de pe urma unei fete care a fugit de acasă!

Astăzi:Autorităţile au pornit o amplă anchetă în cazul minorei exploatate sexual

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite