În ciuda crizei, autorităţile din Brăila fac pregătiri pentru festivalul de folclor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 30 iulie - 1 august, pe Esplanada Dunării se desfăşoară Festivalul Internaţional „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării". Cu acest prilej vor concerta la Brăila cunoscuţii artişti Nicolae Furdui Iancu şi Cristian Pomohaci. Îşi vor da concursul 22 de artişti din şase ţări, care vor fi acompaniaţi de orchestra „Lăutarii".

Trei zile de muzică şi voie bună îi aşteaptă pe brăileni la sfârşitul săptămânii. De vineri până duminică se va desfăşura un festival internaţional de muzică populară, dedicat soliştilor din toate judeţele riverane Dunării şi din ţări pe unde trece fluviul.

Aflat la cea de-a IV-a ediţie, Festivalul „Cântecul de dragoste de-a lungul Dunării", reuneşte 22 de concurenţi din România, Serbia, Croaţia, Bulgaria, Moldova şi Ucraina. Artiştii vor fi acompaniaţi de orchestra „Lăutarii", condusă de maestrul Nicolae Botgros.

„Va fi o nouă demonstraţie a faptului că toţi colaboratorii din zona tehnicului, dar mai ales din zona artistică se reunesc cu bună voinţă şi înţelegere din dorinţa ca un eveniment de importanţa festivalului nostru nu va dispărea din peisajul cultural - european", ne-a declarat Maria Puşcaciu, directorul Centrului de Creaţie, instituţie organizatoare a festivalului.

Deseară începe Festivalul și Concursul Internaţional de Canto „Hariclea Darclee”/Vezi aici programul primei seri

Târg de meşteşuguri

Pe lângă prestaţiile concurenţilor, organizatorii festivalului au pregătit o serie de recitaluri. În prima seară va concerta cunoscutul artist Nicolae Furdui Iancu, sâmbătă vor fi în recital laureaţii marilor festivaluri folclorice din ţară, iar duminică, la finele Galei Laureaţilor, va cânta Cristian Pomohaci.

„Abia aştept să îl văd din nou pe Pomohaci. Am fost şi anul trecut la concertul dumnealui şi m-a impresionat foarte mult stilul său, a ştiut să se facă plăcut, brăilenii l-au iubit din prima clipă", ne-a spus Lucica Marin, o brăileancă care aşteaptă cu sufletul la gură ediţia 2010 a festivalului.

Tot în aceeaşi perioadă, în jurul scenei de la Esplanadă, se va organiza Târgul de meşteşuguri „Tezaure umane vii", în cadrul căruia vor participa reprezentanţi ai 20 de meşteşuguri, veniţi din toată ţara.

Mariana Nicolesco, soprana de aur a României/Află de aici mai multe despre „sufletul” Concursului Internaţional de Canto „Darclee"

Premiul I se ridică la 2.000 de euro

Câştigătorul competiţiei va pleca acasă cu 2.000 de euro. Valoarea Premiului II este de 1.500 euro, iar Premiul III este de 1.000 euro. Se vor acorda şi trei menţiuni, fiecare în valoare de 500 de lei. De asemenea, Consiliul Judeţean va oferi un Premiu Special de 500 lei şi va mai fi un Premiu de Popularitate, de 300 lei.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite