Deseară începe Festivalul și Concursul Internaţional de Canto „Hariclea Darclee”/Vezi aici programul primei seri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, de la ora 18.00, la Teatrul „Maria Filotti" începe Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto „Hariclea Darclee", la care s-a înscris un număr record de 187 de tineri artişti din 27 de ţări.

Vezi aici istoria festivalului - concurs în imagini

Manifestarea marchează 150 de ani de la naşterea legendarei soprane şi 15 ani de la crearea evenimentelor muzicale dedicate memoriei sale.

„Este o mândrie pentru România să poată celebra memoria unei artiste de importanţa Haricleei Darclee, un adevărat simbol naţional, prima soprană a lumii timp de trei decenii", a declarat Mariana Nicolesco.

Citiți și:

Mariana Nicolesco, soprana de aur a României/Află de aici mai multe despre „sufletul” Concursului Internaţional de Canto „Darclee"

Cinci continente s-au înscris la Festivalul Internaţional de Canto „Hariclea Darclee”

Participă, alături de concurenţi şi de public, autorităţile locale, Înalt Preasfinţitul Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos şi membrii juriului.

Festivitatea inaugurală va fi urmată de tragerea la sorţi a ordinii de participare în concurs şi de Concertul Inaugural care începe cu duetul soprană-tenor din opera Gemma di Vergy de Donizetti, operă rareori cântată, în care interpreţii Luiza Fatyol şi Cristian Mogoşan, au strălucit recent în Salonul de Muzică al Castelului Peleş de la Sinaia.

Mezzosoprana Carmen Topciu, născută la Brăila şi laureată a Premiului I al ediţiei 2007 a Concursului Darclee, acompaniată la pian de Ioana Maxim, va oferi apoi un recital cuprinzând arii din Iphigénie en Aulide de Gluck, La Clemenza di Tito de Mozart, I Capuleti ed i Montechhi de Bellini, Werther de Massenet, La Gioconda de Ponchielli şi L'Italiana in Algeri de Rossini.

Patronat de preşedintele României şi organizat de celebra soprană Mariana Nicolesco, marele Festival „Darclee" va fi imortalizat pe o monedă jubiliară emisă de BNR.

Brăila



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite