Finanțele Publice Brăila renunță la trei Administrații Financiare comunale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Brăila va închide trei dintre Administrațiile Financiare din județ. Mai precis cele comunale, din Viziru, Movila Miresii și Dudești. Măsura a fost luată pe fondul crizei, dar DGFP Brăila spune că se vor găsi soluții astfel încât contribuabilii din aceste zone să nu aibă de suferit.

Ilie Decă, directorul executiv al DGFP Brăila a declarat că Administrațiile Finanțelor Publice (AFP) comunale Viziru, Movila Miresii și Dudești vor fi desființate. Contribuabilii și angajații vor fi arondați Administrațiilor Finanțelor Publice din orașele Făurei, Ianca și Însurăței sau chiar din municipiul Brăila.

„Vom vedea cum se va trece la această schimbare, astfel încât să fie bine pentru Unitățile Administrativ Teritoriale și să eficientizăm costurile", spune directorul executiv DGFP.

Consiliul Județean Brăila are soluții anti-criză: face angajări în loc de concedieri

AFP comuna Viziru are cinci angajați și cinci localități arondate, numărul total de contribuabili administrați fiind de 2.012. AFP comuna Movila Miresii are cinci angajați și opt localități arondate, cu 2.078 de contribuabili administrați, iar AFP comuna Dudești are șapte angajați și cinci localități arondate, numărul contribuabililor arondați aici fiind de 1.367.

Consilierii locali din Brăila au găsit soluţia anti-criză: "dau afară" posturile vacante, funcţionarii, nu!

Numărul total de angajați la DGFP Brăila este de 436, dintre care 400 sunt funcționari publici și 36 personal contractual. Aici sunt 42 de posturi de conducere și 394 de posturi de execuție. Din totalul angajaților 331 au studii superioare, iar 105 studii medii.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite