EXCLUSIV : Secretele traficanţilor de droguri grele din Brăila

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei cinci traficanţi de droguri
Cei cinci traficanţi de droguri

Cinci indivizi, dintre care trei arestaţi preventiv, riscă până la 15 ani de închisoare, pentru negoţ cu droguri. În comerţul cu „moarte" se implică - fapt nou, grav - şi recidiviştii, cum ar fi Remus Jercan, care a avut de executat 10 ani de puşcărie, pentru viol.

Traficul de droguri înfloreşte la Brăila, la fel cum prosperă comerţul (legal) cu etnobotanice. Pedepsele sunt uriaşe, dar profitul este pe măsură.

Din noua reţea de trafic de droguri de risc spulberată de DIICOT fac parte cinci tineri, din care unul are o „de coadă" de 1.363 de zile de închisoare, iar altul este minor.

Remus Leonard Jercan, de 30 de ani, a fost condamnat la 10 ani de închisoare, în 2002, pentru viol, fiind liberat condiţionat în anul 2008. Acum, este arestat preventiv pentru trafic de droguri. Emanuel Răcaru, zis „Emi", de doar 17 ani, are şi el la activ o condamnare, de 3 ani cu suspendare, pentru tâlhărie, pronunţată anul acesta.

Ceilalţi trei traficanţi de haşiş şi marihuana prinşi în flagrant sau „pescuiţi" de anchetatorii sub acoperire sunt: Ştefan Alexandru Ioniţă, 18 ani, Marius Ionuţ Gheorghe, 19 ani şi Răzvan Norocel Barangă, de 26 de ani. Jercan, Barangă şi Gheorghe se află în arest preventiv.

50 de lei ţigara cu haşiş

„Cei cinci inculpaţi au fost trimişi în judecată pentru deţinere şi comercializare de droguri de risc, respectiv haşiş şi canabis. Pe 15 noiembrie, la propunerea DIICOT, Tribunalul Brăila a menţinut arestarea preventivă pentru trei dintre aceştia, respectiv Marius Ionuţ Gheorghe, Remus Leonard Jercan şi Răzvan Norocel Barangă", a precizat judecător Vasilica Roş, purtător de cuvânt al instanţei superioare.

Surse judiciare autorizate ne-au precizat că membrii reţelei de trafic de droguri au încercat să acrediteze ideea că drogurile găsite la ei acasă în urma percheziţiilor ar fi fost „pentru consum propriu".

Flagrantele organizate de DIICOT le-au dat, însă, planurile peste cap, făcându-i, totodată, „să-şi dea arama pe faţă". Traficanţii au vândut ţigări cu droguri cui nu trebuia, adică investigatorilor, cu 30 până la 50 de lei bucata.

Droguri ascunse acasă

Astfel, s-a dovedit faptul că Ştefan Alexandru Ioniţă, de 18 ani, a vândut ţigări cu droguri poliţiştilor sub acoperire şi că a mai comercializat astfel de substanţe, înainte de a fi dat de gol. Intermediar în „afacere" era Marius Ionuţ Gheorghe.

În urma percheziţiilor domiciliare efectuate, au mai căzut două capete din reţeaua de traficanţi: al lui Barangă şi al lui Jercan.

Numai de la domiciliul lui Remus Leonard Jercan au fost ridicate 19 grame de haşiş (rezină de canabis).

Toţi cei implicaţi au declarat că păstrau drogurile pentru consum propriu, afirmând, totodată, că le obţinuseră de la persoane necunoscute. Astfel, dealerii vor rămâne, din nou, nepedepsiţi.

Pedeapsa pentru trafic de droguri de risc este de la 3 la 15 ani.

Citeşte şi

Şocant: Etnobotanice, la 50 de metri de Şcoala Waldorf/Vezi aici ce spun autorităţile brăilene

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite